Tchad

Tchad är ett av de 190 länder där UNICEF finns på plats och arbetar, tillsammans med och på uppdrag av landets regering, för att skydda barns rättigheter enligt barnkonventionen.

UN019750-900x600.jpg
Tchad

Nästa vecka skickar UNICEF och Norwegian ett helt plan fyllt med näringsprodukter, vaccin och skolmaterial, till barn i Tchad som drabbats hårt av våld och torka. Men för att fylla planet till brädden behöver vi din hjälp.

UN036460_barnäktenskap-575x383.jpg
Afrika

Om inget förändras kommer det ta över hundra år innan barnäktenskap utrotas i Väst- och Centralafrika, varnar UNICEF. Den skadliga sedvänjan drabbar inte bara miljontals flickor, utan skadar hela regionens utveckling.

Unicef Logo Swedish
Tchad

Ett av länderna i Sahelområdet som har drabbats av den pågående näringskrisen är Tchad. 127 000 barn i landet beräknas ligga i farozonen för svår undernäring, vilket är ett livshotande tillstånd. Mellan april och juni i år delade UNICEF ut näringstillskott till 200 000 utsatta barn mellan 6 och 23 månader. Det är UNICEFs största insats hittills för att förhindra undernäring i Tchad.

Unicef Logo Swedish
Tchad

Tack vare bättre hygien och ökad tillgång till rent dricksvatten minskar antalet barn som drabbas av polio och kolera på landsbygden i Tchad. Med stöd från UNICEF får allt fler samhällen renare vatten och bättre levnadsvillkor.

Unicef Logo Swedish
Afrika

En kvinna i något av världens fattigaste länder löper 300 gånger större risk att dö under graviditet eller förlossning än en kvinna i ett rikt land. Likaså är risken för att hennes barn inte överlever sin allra första månad 14 gånger större jämfört med barn i höginkomstländer. Det visar UNICEFs årliga rapport The State of the World’s Children.

Unicef Logo Swedish
Tchad

I N'Djamena och östra Tchad har över 60 000 flytt från sina hem. UNICEF arbetar för att få fram nödhjälp och service inom hälsa, vatten, sanitet, utbildning och skydd mot våld och övergrepp. Nu vädjar UNICEF om 2,7 miljoner USD för att kunna hjälpa de nödställda.