Kamerun

Kamerun är ett av de 190 länder där UNICEF finns på plats och arbetar, tillsammans med och på uppdrag av landets regering, för att skydda barns rättigheter enligt barnkonventionen.

Waibai-emma-575x336.jpg
Kamerun

Goda nyheter från Kamerun! I januari 2017 lanserade UNICEF ett pilotprojekt kallat "Connect My School". Projektet går ut på att ge barn i skolor på avlägsna platser tillgång till internet – bland annat i den norra delen av landet, där ungefär 50 procent av barnen tvingats på flykt från Boko Haram.

kamerun_mnt-2010_rebecca-hearfield_f29ea067b3ba5398.jpg
Stelkramp

Ossenda Jeannette bär på ett stort leende som trotsar alla trötthetstecken efter den långdragna förlossning som var hennes första. Hennes lycka delas av sjukhuspersonalen på Meskin Hospital i Maroua i norra Kamerun där hon födde sin lilla pojke för bara ett par timmar sedan.

Unicef Logo Swedish
Afrika

Lagom till mors dag introducerar UNICEF Mamma-baby-paketet, en ny smart förpackning med alla de läkemedel som behövs för att förhindra att en hivpositiv mamma överför viruset till sitt barn. Paketet innehåller en komplett behandling, vilket innebär att mamman slipper gå till doktorn.

Unicef Logo Swedish
Hiv och aids

Varje år smittas omkring 600 000 barn av sin hiv-positiva mamma - under graviditeten, vid födseln eller via amningen. På ett sjukhus i Kamerun har man tillsammans med UNICEF lyckats bevisa att det går att halvera den siffran.