IMG_3132-575x371.jpg

Förra veckan lyckades en konvoj med viktiga förnödenheter från bland annat UNICEF nå fram till belägrade områden i Homsprovinsen i Syrien. I ett samarbete mellan FN och Syriska Röda Halvmånen har omkring 42 000 människor fått livsviktig hjälp tack vare denna insats.

Skribent |

Publicerad |

2013 11 22

Uppdaterad |

2013 11 22

Livsviktiga leveranser når fram till konfliktdrabbade i Syrien

Livsviktiga produkter når fram till behövande i Syrien, men ännu mer hjälp behövs.

Foto: © UNICEF/HalabiEn konvoj bestående av 33 lastbilar lastade med livsnödvändiga produkter lämnade Homs för drygt en vecka sedan, med sikte på Al Rastan och Krad Tasnen, norr om Homs. 25 av lastbilarna nådde Al Rastan med förnödenheter för 30 000 människor, och de resterande åtta levererade sin viktiga last till 12 000 människor i Krad Tasnen.– Konvojen är en av de största nödleveranser som har genomförts på en dag över konfliktgränser i Syrien, säger Youssouf Abdel-Jelil, representant för UNICEF i Syrien. Många av familjerna som bor här har man inte kunnat nå med bistånd sedan maj i år.

Insatsen är en del av ett pågående arbete

UNICEF samarbetade med sex andra FN-organisationer och Röda Halvmånen i den lyckade hjälpinsatsen. Vi bidrog bland annat med vatten- och hygienpaket till familjer, barnkläder, filtar, vattenreningstabletter, tvål och tvättmedel.– Den här gränsöverskridande konvojen var inte en engångsföreteelse, berättar Youssouf Abdel-Jelil, utan en del av ett pågående arbete, för att nå fram till barn och deras familjer i några av landets mest svåråtkomliga områden.Mellan januari och oktober har UNICEF deltagit i 18 insatser över konfliktgränser i Syrien, och vi kämpar vidare för att hjälpa barnen och deras familjer. Du kan hjälpa oss att hjälpa ännu fler.Var med och rädda barns liv – ge en gåva nu

.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

UN0627046.JPG
Ukraina

Snart har det gått ett år sedan kriget eskalerade i Ukraina. Miljontals barn har tvingats på flykt från flyganfall och bomber. UNICEF var på plats redan innan kriget bröt ut och tack vare givare som du kan vi fortsätta hjälpa barn och familjer som drabbats.

UN0767963.jpg
Ukraina

Utanför hörs flyglarmet. Samtidigt lägger sig barnen för att vila i ett skyddsrum på en förskola i Ukraina. Tidigare fick de gömma sig bakom väggar när larmet gick. Men tack vare UNICEF och våra partner kan barnen nu vila tryggt.

un0632758.jpg
Ukraina

Kriget i Ukraina har nu pågått i sex månader. Miljontals barn och familjer har tvingats fly från sina hem, familjer har splittrats och städer förstörts. Som alltid är det barnen som betalar det högsta priset. UNICEF finns på plats med akuta insatser för att möta de enorma behoven.