25-Sep-2016-Hussam-Al-Saleh-575x431.jpg

Barn i Aleppo

lämnas att dö

Sedan i fredags har minst 96 barn dödats och 223 skadats i östra Aleppo. Sjukvårdssystemet håller på att rasa samman fullständigt i staden, rapporter UNICEF idag. Vi finns på plats i Syrien och gör allt vi kan för att rädda barns liv.

Skribent |

Publicerad |

2016 09 28

Uppdaterad |

2016 09 28

Barn i Aleppo lämnas att dö

UNICEF finns på plats och kämpar för att rädda barns liv i Syrien. Foto: © UNICEF/Al-Saleh

- Barnen i Aleppo lever i en mardröm, säger Justin Forsyth, vice chef för UNICEF. Det finns inga ord för att beskriva lidandet.

Sjukvårdssystemet i staden håller fullständigt på att kollapsa. Endast 30 läkare finns kvar och det finns nästan ingen utrustning eller läkemedel för att behandla skadade människor - som ständigt ökar i antal. Det betyder att varje läkare ska räcka till för 10 000 personer – utan att ha tillgång till rent vatten eller fungerande utrustning.

En läkare på plats berättar för UNICEF-personal att skadade barn som har liten chans att överleva ofta lämnas för att dö på grund av de bristande resurserna.

- Ingenting kan rättfärdiga de här attackerna mot barn, och den totala bristen på respekt för människoliv, säger Justin Forsyth. Lidandet är verkligen det värsta vi har sett.

UNICEF vädjar till alla parter i konflikten att upphöra med attacker mot civila och att låta våra hjälparbetare komma fram till de belägrade områdena.

Tillsammans med lokala partners kämpar UNICEF dygnet runt i Aleppo och över hela Syrien för att rädda barns liv. Men behoven är enorma.

Vi får aldrig bara se på när barnen lider. Du kan vara med och rädda barns liv. Stöd våra katastrofinsatser i Syrien. Barnen behöver dig nu.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Fatima i klassrum - Sudan 2024
Sudan

Det surrar av aktivitet, som i en bikupa, på UNICEF-stödda lärocentret Alshargia i delstaten Kassala i Sudan. Här får barn på flykt undan kriget en fristad och möjlighet att uppleva trygghet och normalitet för en stund. Skolorna i landet är stängda sedan länge.

Flicka i Sudan äter RUTF
Sudan

Ett år har gått sedan kriget i Sudan bröt ut. Ett krig som har lett till en av de värsta humanitära katastroferna i världen. Fyra miljoner barn är på flykt och 730 000 barn lider av den dödligaste formen av undernäring.

Syskontrio - Izium Ukraina - 2023 - cropped desktop
Ukraina

Två år har gått sedan Ryssland inledde ett fullskaligt krig mot Ukraina. Miljontals barn och familjer är på flykt, traumatiserade och i behov av humanitär hjälp. För barnen, som har förlorat flera år av skolgång, står livet och framtiden på spel.