Ge barn i Nepal möjlighet att gå i skola

I Nepal står många flickor och andra utsatta barn utanför skolan. UNICEF arbetar för att ge barnen i Nepal en tryggare framtid. Var med och kämpa för att utsatta barn i Nepal får en ljusare framtid.

Elever - Nepal - 2022

Ge som:

Dina 400 kr kan räcka till 24 skrivböcker, 20 blyertspennor och 4 ryggsäckar som hjälper barn kunna gå i skolan. Genom att bidra till UNICEFs arbete är du med och förändrar barns liv.


Nepal är ett av världens fattigaste länder. Många av landets flickor får inte gå i skolan – för att de är just flickor. Många barn måste arbeta för att hjälpa till med familjens försörjning.

Vi finns på plats och kämpar för att förändra situationen – dels för flickorna, som är de mest utsatta, men också för alla de utsatta barnen i Nepals allra fattigaste områden.

Vi har startat skolor med informell skolundervisning för utsatta barn och ger barn som måste arbeta möjlighet till specialundervisning 2-3 timmar om dagen. Efter ett par år kan de gå vidare till den vanliga skolan. Det har betytt en ny chans i livet för tiotusentals utsatta barn i Nepal.

Du kan se till att fler barn får samma chans. Din gåva behövs nu.

Relaterade artiklar

Skola-Pakistan-2023
Senaste nyheterna

Över 600 miljoner barn och unga i världen kan inte läsa en enkel text eller lösa enkla räkneuppgifter, trots att två tredjedelar av dem går i skolan. Världen står inför en global utbildningskris och värst är det för flickor. Utan utbildning riskerar barn att utnyttjas, hamna i barnarbete eller barnäktenskap och fastna i livslång fattigdom. UNICEF arbetar för att alla barn ska få den utbildning de har rätt till.

un0535370.jpg
Skolstart

Världen står inför en global utbildningskris. Miljoner barn har hamnat så långt efter i sin inlärning att de riskerar att aldrig komma ikapp. Fler än två av tre 10-åringar i världen kan inte läsa och förstå en enkel text, en rejäl ökning på bara ett par år. UNICEF arbetar för att alla barn ska få utbildning och rätt kunskap för att i framtiden kunna leva ett bra liv. Ett av de barn som har kunnat återvända till skolan med UNICEFs hjälp är 13-årige Ahmad från Syrien.

un0359802-1-scaled-e1648652382618.jpg
Skolstart

Redan innan pandemin var utbildningsnivån i många länder extremt låg och en global utbildningskris stod för dörren. Efter två år av skolstängningar har miljoner barn ännu inte återvänt till skolan. Många av dem riskerar att utnyttjas, hamna i barnarbete eller barnäktenskap och fastna i livslång fattigdom. Det visar UNICEFs rapport Are children really learning?