Ge barn i Nepal möjlighet att gå i skola

I Nepal står många flickor och andra utsatta barn utanför skolan. UNICEF arbetar för att ge barnen i Nepal en tryggare framtid. Var med och kämpa för att utsatta barn i Nepal får en ljusare framtid.

Elever - Nepal - 2022

Ge som:

Dina 400 kr kan räcka till 24 skrivböcker, 20 blyertspennor och 4 ryggsäckar som hjälper barn kunna gå i skolan. Genom att bidra till UNICEFs arbete är du med och förändrar barns liv.


Nepal är ett av världens fattigaste länder. Många av landets flickor får inte gå i skolan – för att de är just flickor. Många barn måste arbeta för att hjälpa till med familjens försörjning.

Vi finns på plats och kämpar för att förändra situationen – dels för flickorna, som är de mest utsatta, men också för alla de utsatta barnen i Nepals allra fattigaste områden.

Vi har startat skolor med informell skolundervisning för utsatta barn och ger barn som måste arbeta möjlighet till specialundervisning 2-3 timmar om dagen. Efter ett par år kan de gå vidare till den vanliga skolan. Det har betytt en ny chans i livet för tiotusentals utsatta barn i Nepal.

Du kan se till att fler barn får samma chans. Din gåva behövs nu.

Relaterade artiklar

Skolflicka - Afghanistan 2023
Afghanistan

Över 118 miljoner flickor världen över får inte gå i skolan. Anledningarna till att så många flickor berörs är flera, bland annat fattigdom, barnäktenskap och könsrelaterat våld. Fattiga familjer investerar i de flesta fall hellre i pojkars utbildning.

Usivak_Samira_Kadric_P6A1471_Bosnien_2023
Bosnien och Hercegovina

Merva, 7 år, löser med vana rörelser uppgifterna på engelska på sin surfplatta. Vissa av hennes klasskamrater har aldrig gått i skolan, fastän de är äldre. Men med hjälp av Akelius digitala språkskola kan lärarna möta varje barn där hen befinner sig.

Ukrainskabarn-skola-2023-16x9
Senaste nyheterna

När världen brinner är det inte skolböcker man vill skänka i första hand. Utbildning är inte första hjälpen. Men det är helt akut. Hoppet om en bättre värld, och ett bättre liv, ryms i en skolväska.