Gå till innehållet

Skolmaterial till Operation Dagsverke

Här hittar ni inspirerande material med bland annat lektions­förslag, övningar och filmer. Som en del i Operation Dagsverke kan ni även få besök av en barnrätts­informatör, fysiskt eller digitalt, som berättar om barnkonventionen och årets projekt i Sierra Leone. I år finner ni för första gången vårt material digitalt i verktyget Loops, detta för att möjliggöra mer interaktion. Det finns två olika material, ett för mellanstadiet och ett för högstadiet.

Lektionsmaterial 2022

Det här materialet hjälper er att koppla samman Operation Dagsverke, barns rättigheter och globala målen med flera av skolans ämnen.

Ni väljer själva hur ni vill använda materialet, ni kan gå igenom hela materialet genom att dela upp det över flera lektioner eller endast genomföra de delar ni finner relevanta. Det finns anpassat material till mellan- och högstadiet.

Loop för åk 4 – 6

Loop för åk 7 – 9

Nytt för i år:

I år finner ni materialet i Loops, ett digitalt lärverktyg som möjliggör mer interaktivitet och mer kreativitet. Vi hoppas att ni ska uppskatta materialet och den här nyheten. Vill ni läsa mer om Loops kan ni kika på deras hemsida loopseducation.com.

Kom ihåg att:

Annat inspirerande material:

Här hittar ni ett exempel på hur en frågesport via Kahoot kan se ut: play.kahoot

Titta på 360° filmen om 17-åriga Espanas vardag i Namibia från Operation Dagsverke 2017.

Kanske inte lika inspirerande, men här är ett brev till föräldrar/allmänheten om ni behöver det.