Hjälp Afghanistans barn

Situationen för barnen i Afghanistan är akut. Över en miljon barn riskerar att dö av undernäring. Miljoner flickor får inte gå i skolan. UNICEF är på plats. Vi ger flickor utbildning och ser till att hundratusentals barn får sjukvård. Din gåva behövs.

Vatten - Afghanistan 2023 cropped mobil

Ge som:

Dina 400 kronor räcker till 109 påsar nöt­kräm som kan rädda under­­närda barns liv. Genom att bidra till UNICEFs arbete är du med och förändrar barns liv.

I många år har Afghanistan ansetts vara en av de värsta platserna på jorden för barn. Nu har situationen förvärrats ytterligare och om vi inte agerar nu, riskerar en miljon barn under fem år att drabbas av akut undernäring till årets slut.

UNICEF är på plats i alla delar av landet. Nu ökar vi våra livräddande insatser till de mest utsatta barnen, genom att:

  • Säkerställa sjukvård och leverera rent vatten.

  • Se till att undernärda barn får hjälp med näring.

  • Dela ut hygienpaket innehållande bland annat tvål och vattenreningstabletter.

  • Vaccinera barn mot farliga sjukdomar.

  • Sätta upp trygga och barnvänliga platser i flyktingläger, där barnen får viktigt stöd för att bearbeta trauman. Samt bygger tillfälliga skolor för att barn, särskilt flickor, ska kunna fortsätta sin utbildning.

Ge en gåva nedan eller swisha till 902 00 17 (märk gåvan AFG), så är du med och räddar barns liv.

Relaterade artiklar

Skolflicka - Afghanistan 2023
Afghanistan

Över 118 miljoner flickor världen över får inte gå i skolan. Anledningarna till att så många flickor berörs är flera, bland annat fattigdom, barnäktenskap och könsrelaterat våld. Fattiga familjer investerar i de flesta fall hellre i pojkars utbildning.

UN0594788.jpg
Polio

Polio är nära att utrotas, men i konfliktdrabbade områden och katastrofer saknar fortfarande många barn tillgång till vaccin. UNICEF arbetar intensivt tillsammans med partner för att stoppa spridningen av polio, så att inget barn någonsin drabbas av den dödliga sjukdomen.

un0627014-scaled-e1660742072366.jpg
Afghanistan

Ett år efter att talibanerna tog makten i Afghanistan är situationen för landets barn värre än på länge. Afghanistan är idag en av de värsta platserna i världen för ett barn att växa upp på, och extra svårt är det för flickor.