Insamlingsbild

Insamlingsmaterial till Sveriges Ridgymnasium

Vi har tagit fram affisch, flyers och kvitto ni kan använda för att samla in pengar till er insamling.

Skolans insamlingslänk

I materialet nedan finns skolans unika QR-kod. Tryck på kamerasymbolen i Swish-appen för att scanna koden.

Affisch

Affisch

Affisch med skolans namn och info om hur en ger pengar till er insamling.

Ladda ned affisch

Flyers

Flyers

Flyers med skolans namn och info om hur en ger pengar till er insamling samt baksida med information om vad pengarna som samlas in går till. Flyers går även att använda till bössor.

Ladda ned flyers

Flyers

Delningsbild

Bild att dela i sociala medier med info om hur en Swishar till er insamling.

Ladda ned delningsbild

Kvitton

Kvitton

Kvittot är till för att garantera att inga pengar försvinner från insamlingen. Det är elevens bevis på hur mycket pengar eleven har samlat in. Ladda ned och skriv ut kvitton till eleverna.

Ladda ned kvitto eller be eleverna fylla i det här formuläret, med information om vilken mejladress de ska skicka det till.

För anmälda skolor

Här hittar du bland annat inspirerande studiematerial, information om konferenserna och hur ni kan boka barnrättsinformatörer.

Flicka i skolan i Senegal

1,5 miljoner barn i Senegal får inte gå i skolan

2020 års Operation Dagsverke kommer att gå till UNICEFs utbildnings­program i Senegal. Med anledning av fattigdom, barnarbete, barnäktenskap, långa avstånd utan möjlighet till transport och låg kvalité på utbildningen lämnar många av Senegals unga skolan efter bara några år. De riskerar därför att i ännu större utsträckning drabbas av till exempel barnarbete. Det vill vi ändra på, tillsammans med er!

Läs mer om programmet

Missa inte konferenserna i vår

Konferenserna är en möjlighet att träffa andra elever och lärare som är intresserade av globala frågor. I år kommer vi att anordna tre konferenser runt om i Sverige, för att ge fler skolor och elever möjligheten att delta. De kommer att arrangeras i Skellefteå den 20 mars, i Gävle den 27 mars samt i Växjö den 3 april.

Läs mer och anmäl er till konferenserna här

Material att ladda ner

Vi har tagit fram inspirerande skolmaterial med bland annat ett övningshäfte och film. Materialet har tydliga kopplingar till läroplanen. Du kan även anmäla er skola till konferensen och boka barnrättsinformatörer till våren.

Ladda ner materialet här

Flicka med insamlingsbössa på stan.

Gör ert Operation Dagsverke till något riktigt stort

Eleverna lär sig om barns rättig­heter och får skapa en unik insamlings­kampanj för att hjälpa barn i andra länder till ett bättre liv.

Så här fungerar det steg för steg

Hitta din skolas insamlingssida

Här hittar du alla anmälda skolors insamlingssidor. På skolans sida kan du läsa om deras insamling och enkelt ge pengar via Swish, kort- och direktbetalning eller faktura. 

Skolornas insamlingssidor

”Operation Dagsverke är det smartaste projekt en skola kan delta i”

Madelaine Arellano, tidigare rektor på Primaskolan i Farsta, har positiva erfarenheter av sitt engagemang och tycker att fler skolor borde engagera sig. Här berättar hon om en oförglömlig insats.

Läs hela blogginlägget här