Gå till innehållet

Just nu dubblas din gåva av Akelius Foundation.
Du hjälper därför dubbelt så många barn.

Stöd oss
Barn i Filippinerna tränar inför katastrof, skyddar huvudet med händerna.

Arbeta med barns rättigheter på riktigt

En dag i ditt liv kan förändra andras. Operation Dagsverke ger elever chansen att lära sig mer om barns rättigheter och skapa egna insamlingskampanjer. Engagera din skola i höstens livsviktiga aktivitet.

Om du redan har anmält din skola så kan du administrera insamlingen här.

1

Anmäl er skola och var med och hjälp andra elever världen över.

2

Använd vårt skolmaterial för att lära er mer om barns rättigheter. Materialet riktar sig till högstadier och gymnasium.

3

Ni får en insamlingssida där givarna enkelt kan ge via Swish, kort- och direkt­betalning eller faktura. 

4

Sprid information om sidan med de insamlings­kampanjer som eleverna väljer att göra.

Det finns många sätt att samla in pengar på

Under årens lopp har det sjungits och spelats, anordnats loppis och biltvätt. Det är bara fantasin som sätter gränser. Vi rekommenderar att ni har er insamling på FN-dagen 24/10.

Gör en sång

Ett roligt sätt kan vara att göra en sång och dela i sociala medier. Dela sången tillsammans med länken till er insamlings­sida, och texten ”Hjälp oss förändra barns liv i Filippinerna! #operationdagsverke"

Ha en loppis

Arrangera ett soppkök eller lopp­marknad. Skriv på en skylt ”Var med och förändra barns liv i FIlippinerna! #operationdagsverke", och lägg till länken till er insamlings­­sida.

Gör en kortfilm

Var kreativ genom att göra en kortfilm och dela i sociala medier. Dela sketchen tillsammans med länken till er insamlings­sida, och skriv till exempel ”Hjälp oss skydda eleverna i Filippinerna mot våld i skolan! #operationdagsverke"

För anmälda skolor

Här hittar du bland annat inspirerande studiematerial, information om konferensen, tävlingen och hur ni kan boka barnrättsinformatörer.

Klimatförändringar drabbar vissa hårdare än andra

2019 års Operation Dagsverke kommer att gå till UNICEFs utbildnings­program i Filippinerna, ett land som är hårt drabbat av kata­strofer. Men många barn, främst de med funktions­ned­sättning, har inte kunskap om hur de kan förbe­reda sig eller vad de ska göra om det sker en kata­strof. Det vill vi ändra på till­sammans med er.

Läs mer om programmet

Missa inte konferensen
den 27 september

Konferensen är en möjlighet att träffa andra elever och lärare runt om i Sverige som är intresserade av globala frågor. Vi kommer bland annat att få besök av elever från Filippinerna som berättar om sin vardag.

Boka in den 27 september

Pojke i klassrum, Albanien.

Material att ladda ner

Vi har tagit fram inspirerande skolmaterial med bland annat ett övningshäfte och film. Materialet har tydliga kopplingar till läroplanen. Du kan även anmäla er skola till konferensen och boka barnrättsinformatörer till hösten.

Ladda ner materialet här

Flicka med insamlingsbössa på stan.

Gör ert Operation Dagsverke till något riktigt stort

Eleverna lär sig om barns rättig­heter och får skapa en unik insamlings­kampanj för att hjälpa barn i andra länder till ett bättre liv.

Så här fungerar det steg för steg

Hitta din skolas insamlingssida

Här hittar du alla anmälda skolors insamlingssidor. På skolans sida kan du läsa om deras insamling och enkelt ge pengar via Swish, kort- och direktbetalning eller faktura. 

Skolornas insamlingssidor

”Operation Dagsverke är det smartaste projekt en skola kan delta i”

Madelaine Arellano, tidigare rektor på Primaskolan i Farsta, har positiva erfarenheter av sitt engagemang och tycker att fler skolor borde engagera sig. Här berättar hon om en oförglömlig insats.

Läs hela blogginlägget här

Frågor om Operation Dagsverke

Visa alla frågor om Operation Dagsverke