Barnen i Ukraina behöver din hjälp

Läget för barnen i Ukraina är akut. UNICEF finns på plats och kämpar för att rädda liv. Din hjälp behövs nu. Gåvor via detta formulär öronmärks till Ukraina.

Flicka - Ukraina Evakuering - Juni 2023 mobil

Ge som:

Dina 200 kr kan räcka till 3 st filtar som ger värme. Genom att ge en gåva via detta formulär är du med och stöttar UNICEFs arbete i Ukraina.

I konflikter och katastrofer är barnen mest utsatta. UNICEF finns på plats och kämpar för att rädda liv. Men behoven är enorma och mer hjälp behövs nu.

Just nu hjälper vi barn och familjer i Ukraina vars liv och hälsa hotas av den våldsamma konflikten. Vi ser till att de snabbt får tillgång till akut sjukvård, tak över huvudet, mat och rent dricksvatten. UNICEF har även mobila team som erbjuder psykosocialt stöd till barn som är traumatiserade.

Ge en gåva idag så är du med och ser till att vi kan fortsätta kämpa för barnen i Ukraina.

Vill du stötta vårt katastrofarbete för barn världen över? Det kan du göra via detta formulär.

Relaterade artiklar

UN0627046.JPG
Ukraina

Snart har det gått ett år sedan kriget eskalerade i Ukraina. Miljontals barn har tvingats på flykt från flyganfall och bomber. UNICEF var på plats redan innan kriget bröt ut och tack vare givare som du kan vi fortsätta hjälpa barn och familjer som drabbats.

UN0767963.jpg
Ukraina

Utanför hörs flyglarmet. Samtidigt lägger sig barnen för att vila i ett skyddsrum på en förskola i Ukraina. Tidigare fick de gömma sig bakom väggar när larmet gick. Men tack vare UNICEF och våra partner kan barnen nu vila tryggt.

valentyn.png
Ukraina

Nu närmar sig fars dag, ett tillfälle att hylla de pappor, far- och morfäder som villkorslöst kämpar för sina barns överlevnad och framtid. Det här är berättelsen om Valentyn från Ukraina som körde 1 200 kilometer på minerade vägar för att rädda sina barnbarn undan kriget.