Gåvoshop

Barn på flykt-paket 281 kr

st fördelat på gåvobevis.  
Barn på flykt-paket

Idag befinner sig sammanlagt 34 miljoner barn på flykt i världen. När människor tvingas fly måste de ofta lämna allt de har bakom sig och barnen är som alltid mest utsatta.

Genom att köpa ett Barn på flykt-paket kan du hjälpa barn som är på flykt och far illa. Du ser till att barn får fullgott skydd mot de farliga sjukdomarna polio och mässling. Vätskeersättning kan rädda ett barn från uttorkning och nötkräm och högenergikex hjälper undernärda barn att bli friska igen. Filtar ger skydd under kalla nätter, och en nalle skapar trygghet.

Paketet innehåller:
- 10 påsar näringsrik nötkräm
- 20 paket högenergikex mot undernäring
- 33 påsar vätskeersättning mot uttorkning
- 11 doser mässlingsvaccin
- 15 doser poliovaccin
- 1 värmande filt
- 1 nalle för trygghet
- 1 ryggsäck

Värme till barn på flykt

Hala, tre månader, sitter i sin storasysters famn på en hög med filtar från UNICEF, i ett flyktingläger utanför Aleppo i Syrien. Systrarnas mamma berättar: "När vi flydde var jag så orolig för Hala. Särskilt när jag hörde att en bebis dött för att det var så kallt i lägret."

UNICEF finns på plats i Syrien och i andra katastrofer världen över. Vi levererar filtar, varma kläder och annat för att skydda barn som Hala under vinterns kalla månader.

Julklappar som räddar barns liv

Dina pengar är värda mer än du tror. De kan förändra liv. Du får fina gåvokort att ge bort eller skicka direkt till någon du bryr dig om.

Har du andra frågor eller behöver hjälp?

​Mejla unicef@unicef.se eller ring givarservice på 08-420 02 500.