Gåvoshop

Skolpaket för 50 barn 220 kr

st fördelat på gåvobevis.  
Skolpaket för 50 barn

Att ge barn grundutbildning är en av de viktigaste insatserna för att ett land ska utvecklas. Därför kämpar UNICEF över hela världen för att alla barn ska få gå i skolan.

Många familjer som lever i fattigdom eller drabbas av en katastrof kan ha svårt att ha råd med pennor och skrivböcker till barnen.

Paketet innehåller 50 skrivböcker och 50 blyertspennor.

Skolan är viktig för barn på flykt

En pojke skriver i sin skrivbok vid en lektion i en skola i Juba, Sydsudans huvudstad. Konflikten i Sydsudan har pågått i över sju år och har tvingat många barn på flykt då deras hem och skolor förstörts.

Till just den här skolan har många barn på flykt kommit, och UNICEF har byggt upp tillfälliga klassrum för att alla ska få plats. Vi har också utbildat lärare och levererat skolmaterial som skrivböcker och pennor.

För att barnen ska få en tryggare tillvaro och få tillbaka sin framtidstro är det viktigt att livet återgår till det normala så fort som möjligt. Då är skolan den bästa medicinen.

Julklappar som räddar barns liv

Dina pengar är värda mer än du tror. De kan förändra liv. Du får fina gåvokort att ge bort eller skicka direkt till någon du bryr dig om.

Har du andra frågor eller behöver hjälp?

​Mejla unicef@unicef.se eller ring givarservice på 08-420 02 500.