Gåvoshop

Morsdagpaket 278 kr

st fördelat på gåvobevis.  
Morsdagpaket

På mors dag vill många uppmärksamma mammor i sin närhet med kärlek och värme. Med morsdagpaketet kan du samtidigt hjälpa andra mammor att skydda sina barn. I många länder är det svårt för mammor att ge sina barn den trygghet i livet som de har rätt till, särskilt i katastrofer.

Morsdagpaketet innehåller 8 doser vaccin som ger barn skydd mot mässling och polio, två myggnät som skyddar mot till exempel malaria, 30 påsar nötkräm som kan rädda ett undernärt barns liv, 70 påsar vätskeersättning mot uttorkning och 1 000 vattenreningstabletter som renar smutsigt vatten och ger fler barn rent vatten att dricka.

Alla barn förtjänar en bra start i livet

Everlyne är 20 år och bor i nordvästra Kenya med sina tre barn, en dotter på fyra år och tvillingar som är ett år och sju månader. När hon blev gravid tvingades hon sluta skolan, men hennes dröm är att få avsluta sin utbildning. Huset där familjen bor har hon byggt på egen hand. Livet är långt ifrån lätt där Everlyne bor, men tack vare stöd från UNICEF är alla hennes barn vaccinerade. Hon tar barnen till vårdcentralen när de blir sjuka, och alla barnen är födda på sjukhuset i Lodwar, som får stöd av UNICEF. Everlyne kommer att kämpa för att alla hennes barn ska få gå i skolan.

Med hjälp av UNICEFs morsdagpaket får fler kvinnor som Everlyne en möjlighet att ge sina barn en tryggare start i livet.

Presenter som räddar barns liv

Allt du handlar skickas till de barn som behöver det mest. Du får fina gåvobevis att ge bort i present, som till mors dag. Välj mellan digitalt eller tryckt gåvokort. Beställ senast tisdag 23 maj för att hinna få tryckt gåvokort till mors dag.

Har du andra frågor eller behöver hjälp?

​Mejla gavoshopen@unicef.se eller ring givarservice på 08-692 25 04.