Gåvoshop

Vätskeersättning 145 kr för 200 påsar

paket à 200 påsar fördelat på gåvobevis.  
Vätskeersättning

Varje dag dör 800 barn på grund av smutsigt vatten och bristfällig hygien. Det är fler dödsfall än som orsakas av krig och konflikter. De flesta dör på grund av att de får svår diarré som torkar ut kroppen. Uttorkning blir snabbt ett livshotande tillstånd för små barn.

En enkel vätskeersättning kan snabbt och effektivt bota uttorkning och rädda barns liv. UNICEF använder en sockersaltlösning som blandas ut i vatten. Saltet gör att kroppen behåller vätska och sockret ger energi så att barnet orkar börja äta igen.

Vätskeersättning räddar barns liv

Ahmed, 4 år, har tvingats fly från sitt hem och bor nu i flyktinglägret Domiz i norra Irak tillsammans med sin familj. Han lider av uttorkning och får därför omedelbart UNICEFs vätskeersättning som hjälper honom att bli frisk. I det överfulla lägret är rent vatten en utmaning, något som gör att många barn riskerar att drabbas av uttorkning. UNICEF kämpar för att ge alla barnen hälsovård och varje dag räddar vår vätskeersättning hundratals barn världen över.

Presenter som räddar barns liv

Allt du handlar skickas till de barn som behöver det mest, och du får fina gåvobevis att ge bort i present. Välj mellan tryckta eller digitala gåvobevis.

Har du andra frågor eller behöver hjälp?

​Mejla gavoshopen@unicef.se eller ring givarservice på 08-692 25 04.