Gå till innehållet

Hjälp barnen i Ukraina

Situationen för barnen i Ukraina är akut och UNICEF finns på plats och kämpar för att rädda barns liv. Ge en gåva idag så är du och ditt företag med oss och kämpar för barnen i Ukraina.

Vill ni stötta vårt katastrofarbete för barn världen över? Det kan ni göra via detta formulär.

I konflikter och katastrofer är barnen mest utsatta. Behoven i Ukraina är enorma och eskalerar i takt med konflikten. Vi ser till att barn och familjer snabbt får tillgång till akut sjukvård, tak över huvudet, mat och rent dricksvatten. För närvarande har vi tio UNICEF-stödda mobila team i landet som erbjuder psykosocialt stöd till barn som blivit traumatiserade av den rådande konflikten. UNICEF arbetar också för att utbilda och skydda barn från att skadas av minor. 

UNICEF skalar nu även upp hjälpen till barn och familjer som flytt eller tvingats lämna sina hem, i nära samarbete med UNHCR, ett antal organisationer på plats i Ukraina och de lokala myndigheterna. Nödhjälp skickas och mest akut för tillfället är filtar, varma kläder, medicin, leksaker som ger trygghet och läromedel. UNICEF ser även till att människor får tillgång till rent vatten genom tankbilar som följer de interna flyktingströmmarna.

Behoven är svåra att överblicka och kan komma att ändras beroende på utvecklingen. I ett första skede har UNICEF gjort bedömningen att det kommer att behövas 66,4 miljoner USD för att ge tillgång till grundläggande förnödenheter inklusive vatten och sanitet, vaccinationer och hälsovård, möjlighet till fortsatt skolgång och lärande, psykosocialt stöd och akut kontanthjälp för upp till 7,5 miljoner barn

Ge en gåva idag så du och ditt företag är med oss och kämpar för barnen i Ukraina.

kr

Kostnadsexempel: 10 000 räcker till 185 filtar som värmer barn på flykt. 5 000 kan rena upp till 1 097 820 liter vatten. 40 000 räcker till 95 första­hjälpen­väskor.

Företagsuppgifter

Fakturauppgifter

Dessa uppgifter visas på kvittot eller fakturan.

Eventuella uppgifter som behövs på fakturan för er fakturahantering.

Kontaktperson

Betala med

  • När du går vidare kommer du till en säker betalsida.

  • Fakturan skickas till angiven adress.

Information om hur vi behandlar dina personuppgifter hittar du i vår integritetspolicy.

Privatperson? Skänk pengar till Ukraina nu.