Gå till innehållet

Skriv om kampen för varenda unge på din blogg

Vill du sprida vårt budskap och engagera andra? Då kan du publicera nedanstånde text (och bilder) på din sajt och länka till unicef.se: http://unicef.se/stod-oss

Text att publicera på din blogg: 

Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.

Du kan göra större skillnad än du tror.

Ps. Vill du gå med i vårt nätverk bloggare för varenda unge - läs mer här!

Bilder att publicera på din blogg

Högerklick och välj spara som för att ladda ner bilderna. Ps. Glöm inte att uppge fotografens namn/UNICEF

Många barn i Etiopien har förlorat en eller båda sina föräldrar.

En liten pojke vaccineras mot mässling i Indonesien.

Smutsigt vatten dödar fler barn än krig.

Tonio Jorge, 6 år, i El Salvador fyller små plastpåsar med kol som hans familj säljer på marknaden där de bor.