Grupp med barn som skrattar i Nepal.

Hjälpa barn? Så kan du engagera dig

Samla in pengar för barnen. Starta din egen insamling direkt på webben och hjälp oss samla in pengar till arbetet för barn världen över.

Olika sätt att hjälpa barn världen över

Barn får sjukvård i Jemen

Hjälp barnen i Jemen

Läget för barnen i Jemen har aldrig varit mer akut. Nu hotas landet av en svältkatastrof. UNICEF finns på plats och kämpar för att rädda barns liv, men din hjälp behövs nu.

Hjälp barnen i Jemen

Hjälp barn på flykt

Just nu är 34 miljoner barn på flykt i världen. Genom att köpa ett Barn på flykt-paket i UNICEFs gåvoshop kan du hjälpa barn som far illa.

Barn på flykt-paket

Hjälp barn i katastrofer

Konflikter, klimat­föränd­ringar, kata­strofer och corona­pandemin – det är en tuff situa­tion just nu för barn världen över. Köp ett Katastrof­paket och rädda barns liv.

Katastrofpaket

Skrattande barn i Filippinerna

Bli Världsförälder

Ge pengar varje månad så är du med i kampen för att skapa en bättre värld för alla barn, varje dag, året om.

Bli månadsgivare

Engagera dig i vår
frivillig­verksamhet

Vi behöver bli fler för att kunna göra mer praktiska aktivi­teter kopplade till barn­konven­tionen, och söker dig som vill vara med och kämpa för barns rättig­heter.

Tre glada frivilliga för UNICEF.

Vem kan vara med?

Du som vill göra något praktiskt i Sverige för att upp­märk­samma barns rättig­heter är varmt väl­kommen att engagera dig ideellt hos oss.

Läs mer om vad det innebär att bli frivillig

Vad kan jag göra?

Vi besöker till exempel asyl­boenden och leker med barn, utbildar elever kring barn­konven­tionen och samlar in pengar till UNICEFs katastrof­arbete.

Läs mer om vilka aktiviteter du kan delta i

Var finns UNICEFs frivilliggrupper?

På flera orter runt om i Sverige finns lokalt engagerade frivillig­grupper. Om det inte finns någon grupp på din ort kan du vara med och starta en.

Läs mer om UNICEFs frivilliggrupper

Hur får jag ett uppdrag?

Anmäl ditt intresse för att engagera dig i en frivillig­grupp, eller sök ett specifikt upp­drag genom våra annonser hos Volontär­byrån.

Anmäl ditt intresse eller sök ett uppdrag