UNICEFÄmne
Thailand

Thailand

Thailand är ett av de 190 länder där UNICEF finns på plats och arbetar, tillsammans med och på uppdrag av landets regering, för att skydda barns rättigheter enligt barnkonventionen.

Skärmklipp_UNICEF-Thailand_160610-575x431.jpg
Hiv och aids

Goda nyheter! Thailand har nu som första land i Asien certifierats som fritt från att mammor smittar sina barn med hiv och syfilis. Ett fantastiskt framsteg som också nyligen uppnåtts i Armenien, Vitryssland och Moldavien.

Unicef Logo Swedish
Asien

Den senaste tidens kraftiga oväder i Sydostasien är de värsta på 50 år och totalt är 8 miljoner människor drabbade. Men översvämningarna har inte bara förstört hus och vägar utan även lett till att många barn kommit ifrån sina föräldrar. De ensamma barnen löper större risk att utsättas för människohandlare.

Unicef Logo Swedish
Kambodja

ELLEs chefredaktör Kristina Adolfsson reste tillsammans med UNICEF till Kambodja och Thailand och besökte projekt där barn och kvinnor får grunden till ett bättre liv. Här kan du läsa Catrin Lindströms, som arbetar på UNICEF Sverige, berättelse om ett av de barn de träffade i Thailand.

Unicef Logo Swedish
Thailand

Nettleton UNICEF hjälper de tsunamidrabbade barnen att bearbeta sina traumatiska upplevelser. Målning, sagoläsning och lekar uppmuntrar barnen att prata om sina känslor så att deras omedelbara sorg och oro lättar.