UN019750-900x600.jpg

Vi flyger med livräddande

last till barn iTchad

Nästa vecka skickar UNICEF och Norwegian ett helt plan fyllt med näringsprodukter, vaccin och skolmaterial, till barn i Tchad som drabbats hårt av våld och torka. Men för att fylla planet till brädden behöver vi din hjälp.

Skribent |

Publicerad |

2018 09 13

Uppdaterad |

2018 09 13

Vi flyger med livräddande last till barn iTchad

Tchad är en av världens glömda katastrofer. Det är ett av de fattigaste länderna i Afrika, och våldet som orsakats av Boko Haram – i kombination med svår torka – har lett till en allvarlig humanitär kris.

Hundratusentals barn riskerar att dö på grund av undernäring. Många barn har utsatts för våld och förlorat både familjemedlemmar och sina hem. Barnen har även gått miste om flera års skolundervisning.

UN019750-900x600.jpg
Foto: © UNICEF/Bahaji

Foto: © UNICEF/Bahaji

Tchelou, elva år, förlorade sitt vänstra ben i en självmordsattack i ett flyktingläger i Tchad. Nu kämpar hon för att börja om med sitt liv:

- Jag var på väg för att hämta vatten när det hände. Jag minns inget annat än smällen. Nu drömmer jag om att lära mig skriva, säger Tchelou.

Loading-plane-1200x628-900x471.jpg
Planet kommer att lastas i Köpenhamn där UNICEFs stora katastroflager finns. Hjälp oss att fylla planet till brädden!Foto: © UNICEF/Brekke

Planet kommer att lastas i Köpenhamn där UNICEFs stora katastroflager finns. Hjälp oss att fylla planet till brädden! Foto: © UNICEF/Brekke

Tillsammans har  Norwegian  och UNICEF skickat flygplan fullastade med livräddande produkter och skolmaterial till bland annat Mali, Centralafrikanska republiken och till flyktingläger i Jordanien. Och i år går alltså resan till Tchad, för att nå och hjälpa fler barn som Tchelou.

Hjälp oss att fylla planet med skolmaterial, näringsprodukter, vaccin och annan livsviktig nödhjälp och ge barnen i Tchad en bättre framtid:

 

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Mamma och dotter - flyktingar Sudan 2023
Sudan

Det brutala kriget i Sudan har resulterat i världens största barnflyktingkris. Över 4 miljoner barn är på flykt från våldet. Miljontals barn är uttorkade och lider av allvarlig undernäring. Och då har den årliga svältperioden inte ens börjat.

Pakistan-oversvamning-mammaochbarn-2022
Klimatförändringar

Den 6 oktober publicerar UNICEF en ny rapport som visar hur klimatförändringar och extremväder tvingar barn på flykt runt om i världen och vilka förödande konsekvenser detta får.

_0011348 (1).JPG
Guatemala

Varje år lämnar tusentals ensamma barn Guatemala för att ta sig till USA, i jakt på ett bättre liv. Men vägen är lång och farlig och innebär stora risker. Många av barnen stoppas på vägen och skickas tillbaka igen, ofta med skuldkänslor inför familjen för att de inte lyckats. UNICEF hjälper barnen att bearbeta trauman men även att återintegrera dem i samhället.