UNICEFExperter
Karin Strömstedt Johansson
UNICEF ikon skribent alt-1

Karin Strömstedt Johansson

Expert
Karin Strömstedt Johansson är programansvarig för Agenda 2030 och global utveckling på UNICEF Sverige.
Kopiera länk
Unicef Logo Swedish
Agenda 2030

Nu har det blivit dags för Sverige att redovisa hur arbetet med genomförandet av Agenda 2030 går i Sverige och hur vi bidrar till att nå agendan globalt, på FN:s högnivåforum om hållbar utveckling. För att nå de globala målen och skapa en mer hållbar värld efter pandemin betonar UNICEF Sverige att barns rättigheter måste vara i fokus.

uni326925.jpg
Covax

Julen är över och ett nytt år hägrar. Men världens kamp mot coronapandemin fortsätter, något som har skapat svåra konsekvenser för barnen. Covid-19 har blivit den största krisen i vår livstid och därmed också en barnrättskris. Det är vägvalen vi gör idag som kommer att påverka framtiden för oss alla, och framför allt barnen.

Unicef Logo Swedish
Agenda 2030

I september varje år samlas FN:s generalförsamling i New York för att diskutera globala frågor. För 75:e gången drar nu arbetet igång med start idag och tre månader framåt. I år sker alla möten digitalt och fokus ligger på coronapandemin. UNICEF Sverige vill se satsningar för ett hållbart samhälle efter coronapandemin samt att barns rättigheter prioriteras av världens regeringar.

Unicef Logo Swedish
Sverige

Regeringen presenterade den 17 juni sin proposition för Sveriges genomförande av Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling. Barns rättigheter måste få visa vägen i genomförandet, skriver Karin Strömstedt Johansson, internationell programhandläggare på UNICEF Sverige.