UNICEFÄmne
Världsvattendagen

Världsvattendagen

Den 22 mars uppmärksammas vattenrelaterade teman för att främja hållbar användning av vattenresurserna i världen. UNICEF belyser denna dag arbetet för att säkra allas tillgång till rent och säkert vatten, idag och i framtiden.

UN052531-Världsvattendagen-575x383.jpg
Världsvattendagen

Idag firas Världsvattendagen, en dag när vi uppmärksammar hur vattensituationen ser ut i världen. Enligt en ny rapport från UNICEF kommer cirka 600 miljoner barn att leva i områden med extrem vattenbrist år 2040. Det innebär att ett av fyra barn kommer att leva med mycket begränsad tillgång till vatten.

Unicef Logo Swedish
Klimatförändringar

Trots att allt fler människor världen över under senare år fått tillgång till rent vatten, slår klimatförändringar hårt mot barnen. Tillgången till rent vatten hotas för miljontals som lever i områden utsatta för torka eller översvämningar, säger UNICEF på Världsvattendagen.

20140612_114541_©UNICEFSyria-2014Tiku-575x323.jpg
Världsvattendagen

Idag är det Världsvattendagen och därför vill vi uppmärksamma hur UNICEF arbetar för att alla barn ska få tillgång till rent vatten. Det är lätt att ta rent vatten för givet, men för många barn är det långt ifrån en självklarhet.

Unicef Logo Swedish
Världsvattendagen

På söndag den 22 mars är det Världsvattendagen.

Unicef Logo Swedish
Världsvattendagen

Smutsigt vatten och bristfällig hygien tar fler barns liv än krig. Varje dag dör 4 000 barn under fem års ålder av uttorkning till följd av diarré, som orsakas av smutsigt vatten och dålig hygien. 22 mars är Världsvattendagen. "Uppmärksamma den genom att skänka en gåva som kan rädda barns liv i Etiopien":http://www.unicef.se/aktuell-insamling

Unicef Logo Swedish
Världsvattendagen

En femtedel av världens barn - 400 miljoner - saknar det rena vatten som de behöver för att överleva. Varje dag dör 4000 barn till följd av brist på rent vatten. Det rapporterar FN:s barnfond Unicef inför Världsvattendagen som infaller tisdag 22 mars.

Unicef Logo Swedish

På internationella vattendagen den 22 mars vill UNICEF fokusera på att bristen på rent vatten fortfarande är en av de främsta sjukdoms- och dödsorsakerna bland barn under fem år.