UNICEFÄmne
Georgien

Georgien

Georgien är ett av de 190 länder där UNICEF finns på plats och arbetar, tillsammans med och på uppdrag av landets regering, för att skydda barns rättigheter enligt barnkonventionen.

david-Andreas-Karlsson-575x412.jpg

I Georgien lever och arbetar runt 1 500 barn på gatan. Majoriteten av dem har familjer, men fysiskt och psykiskt våld, fattigdom, missbruk och hälsoproblem gör att barnen inte kan leva med sina föräldrar utan istället tvingas tigga på gatorna för att överleva. Inför Humorgalan 2013 reste UNICEF-ambassadören David Hellenius till Tbilisi i Georgien där han träffade 13-åriga Nona levt på gatan i flera år.

Unicef Logo Swedish
Georgien

Nära gränsen till Sydossetien ligger byskolan Tortiza. Skolan är märkt av det korta kriget för ett år sedan. En av de före detta huvudbyggnaderna står ännu förkolnad i ruiner. Men skolan är även ett exempel på återuppbyggnad och framtidstro. Nya vattenledningar har dragits in och det finns nya fina toaletter. Bakom satsningarna står UNICEF och International Rescue Committee.

Unicef Logo Swedish
Georgien

Fredsuppgörelsen mellan Georgien och Ryssland underlättar humanitära insatser till flyktingbarn och deras familjer, men fortfarand är 40 000 barn i behov av hjälp utifrån. UNICEF finns på plats och distribuerar förnödenheter och arbetar för att skapa trygga platser för barnen.