UNICEFÄmne
David Hellenius

David Hellenius

David Hellenius har varit ambassadör för UNICEF Sverige och programledare för tv-galan Världens viktigaste kväll - och roligaste (numera En kväll för alla barn).

MG_8569-575x383.jpg

I augusti 2017 utbröt våldsamheter i delstaten Rakhine i Burma. Folkgruppen rohingya utsätts för ett fruktansvärt våld och över en miljon barn och vuxna har nu flytt till Bangladesh. Nyligen besökte David Hellenius flyktinglägret Cox's Bazar och mötte barn med ofattbara berättelser.

david-fili-575x383.jpg

UNICEF-ambassadören och programledaren David Hellenius reser till Filippinerna där tyfonen Haiyan drog in i november förra året. Det var den värsta tyfon som någonsin uppmätts och som alltid i katastrofer drabbades barnen hårdast. David träffar Janene som är tio år och förlorade sin mamma och fem syskon i katastrofen.

david-kenya-575x384.jpg

David Hellenius reste som nyutnämnd UNICEF-ambassadör och programledare för Humorgalan för varenda unge, i slutet av februari 2011 med UNICEF till Kenya för att besöka Kibera – ett av Afrikas största slumområden. Här träffade David barn som lever under fruktansvärda förhållanden – många av dem föräldralösa på grund av aids.

Unicef Logo Swedish
Sverige

Programledaren David Hellenius har utsetts till ny svensk ambassadör för FN:s barnfond UNICEF.