Burundi

Burundi är ett av de 190 länder där UNICEF finns på plats och arbetar, tillsammans med och på uppdrag av landets regering, för att skydda barns rättigheter enligt barnkonventionen.

MG_2302_beskuren-900x631.jpg
Burundi

Inför fars dag på söndag reste Mark Levengood med UNICEF till Burundi, för att träffa barn och pappor som lever under lite andra förutsättningar än vad vi gör i Sverige. Idag bloggar Mark om sitt möte med pappa Vincent och hans dotter Alicia, och om vikten av en bra start i livet – oavsett var du bor.

Burundi1-1505-575x421.jpg
Burundi

Mer än 100 000 människor har flytt våldsamma strider i Burundi. Majoriteten är kvinnor och barn. Antalet flyktingar till Tanzania, Rwanda och Demokratiska republiken Kongo väntas öka allt mer. UNICEF är på plats och ser bland annat till att barnen får vård, näring och rent vatten.

Unicef Logo Swedish
Barnadödlighet

I Burundi är svåra luftvägsinfektioner som beror på pneumokocker den näst vanligaste dödsorsaken bland barn som är yngre än fem år. Det ska man nu ändra på. Med stöd av UNICEF, WHO med flera, har landets allmänna barnvaccinationsprogram utökats med ett vaccin mot pneumokocker. Det kommer att rädda många barns liv.