Skriv in alla jordens barn i testamentet

Skriv in UNICEF i ditt testamente idag. Det är ett fint sätt att vara med och kämpa för att alla barn ska få en bättre framtid.

Varje gåva hjälper oss att fortsätta skapa varaktiga förändringar. Inte bara för några barn i en by eller i ett land, utan för alla barn. Över hela världen.

En som har skrivit in UNICEF i sitt testamente är Monica Lindgren: Vi lever i en global värld och jag upplever, att jag via mitt testamente ger förutom nödlidande, okända barn, även våra barnbarn, en bättre värld att leva i.

Att skriva testamente

Det behöver inte vara krångligt att skriva testamente om man får rätt hjälp.

Du är varmt välkommen att kontakta Nina Lundgren om du har frågor kring arv och testamente: nina.lundgren@unicef.se eller 0702-33 23 27.

UNICEF är en av ett 40-tal organisationer som tagit fram Goda Testamentet.

Juridisk expertis

Ett bra sätt att gå tillväga när man funderar över sitt testamente är att ta hjälp av juridisk expertis. De flesta juristbyråer kan hjälpa till men som givare till UNICEF får du tio procent rabatt vid upprättande av testamente hos Familjens jurist.

Så används dina pengar

Vi strävar efter att hålla våra kostnader så låga som möjligt. År 2015 gick 89 procent av våra intäkter till verksamheten. 

Bosses testamente blev en skola i Mali

Bo Söderlund arbetade länge som lärare i Värmland och var så engaggerad i barns situation att han valde att testamentera en stor summa pengar till UNICEF. Han ville främja utbildning där behoven är som allra störst. Efter Bosses bortgång bestämdes det att hans gåva skulle användas i Mali, ett av världens fattigaste länder där klassrumen är överfulla och skolorna i bedrövligt skick.

Vi byggde en ny skola i byn Kegnebougou där den gamla skolan förfallit och barnen helt saknade undervisning. I juli 2013 invigdes den nya byggnaden som rymmer sex fina klassrum med skolbänkar katedrar, svarta tavlor och, böcker och annat undervissningsmaterial. Tack vare Bosses generösa testamente går nu 190 barn i skolan och har möjlighet att förändra sina liv. 

Skola i Mali
pojke med väska haiti
Skolpaket med 80 skrivböcker och pennor

Lill Lindfors

–  Under alla år som UNICEF-ambassadör har jag mött många föräldralösa barn, ofta har de lidit av undernäring och uttorkning. Jag blir alltid ledsen, arg och frustrerad när jag ser hur barn drabbas av fattigdom och katastrofer. Men samtidigt känner jag hopp när jag ser vilken enorm skillnad vi kan göra för dessa barn. 

– Genom att testamentera en gåva till UNICEF kan vi hjälpa till att rädda fler liv och ge barn hälsa, skolgång och framtidstro. 

/Lill Lindfors, UNICEF-ambassadör