Default hero image

Viktigt steg för att

skydda barn på flykt

Idag publicerar vi en debattartikel på Centrum mot rasisms debattforum "Sverige mot rasism" med anledning av ett nytt lagförslag som underlättar uppehållstillstånd för flyktingbarn.

Publicerad |

2014 06 04

Uppdaterad |

2014 06 04

Viktigt steg för att skydda barn på flykt

<p style="color: #454545;">Varje dag tvingas barn över hela världen att fly från förföljelse, förtryck, krig, fattigdom, våld och övergrepp. FN beräknar att det finns ungefär 21 miljoner barn på flykt i världen. Ca 16 500 av dem kom till Sverige under för

Länk till ursprungliga debattinlägget: http://sverigemotrasism.se/opinion/blog/2014/06/04/21-miljoner-barn-pa-flykt-i-varlden/

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Pakistan-oversvamning-mammaochbarn-2022
Klimatförändringar

Den 6 oktober publicerar UNICEF en ny rapport som visar hur klimatförändringar och extremväder tvingar barn på flykt runt om i världen och vilka förödande konsekvenser detta får.

_0011348 (1).JPG
En kväll för alla barn

Varje år lämnar tusentals ensamma barn Guatemala för att ta sig till USA, i jakt på ett bättre liv. Men vägen är lång och farlig och innebär stora risker. Många av barnen stoppas på vägen och skickas tillbaka igen, ofta med skuldkänslor inför familjen för att de inte lyckats. UNICEF hjälper barnen att bearbeta trauman men även att återintegrera dem i samhället.

valentyn.png
Ukraina

Nu närmar sig fars dag, ett tillfälle att hylla de pappor, far- och morfäder som villkorslöst kämpar för sina barns överlevnad och framtid. Det här är berättelsen om Valentyn från Ukraina som körde 1 200 kilometer på minerade vägar för att rädda sina barnbarn undan kriget.