UN02442-575x383.jpg

UNICEF ökar insatserna

för Syriens barn

Krisen i Syrien är det största hotet mot barn i modern tid. UNICEF bedömer att mot slutet av 2015 kommer 8,6 miljoner barn antingen ha tvingats på flykt eller drabbats av våldet. Idag är den siffran sju miljoner. Under 2015 kommer UNICEF att utöka insatserna för att nå barnen, men mer pengar behövs.

Skribent |

Publicerad |

2014 12 18

Uppdaterad |

2014 12 18

UNICEF ökar insatserna för Syriens barn

Två barn sitter tätt ihop under en filt i tältet där de bor, i flyktinglägret Domiz i norra Irak. Barnen flydde med sina familjer från Syrien för mer än ett år sedan. Foto: © UNICEF/Schermbrucker

Sedan konflikten började har UNICEF och våra partners sett till att miljoner barn och deras familjer har fått tillgång till rent vatten och sanitet, utbildning, vård, vaccin och psykosocialt stöd, trots det enormt svåra säkerhetsläget och den brutala konflikten. Tidigare har vi rapporterat om vår kamp för att se till att barnen på flykt undan konflikten i Syrien får varma vinterkläder till skydd mot kylan, och de vaccinationskampanjer vi genomför för att skydda barnen i regionen mot polio .

– Nu förnyar vi vårt löfte att se till att barnen överlever och får skydd, också de som lever under de allra svåraste förhållanden. Vi dubblar också våra insatser för att hjälpa samhällen i grannländerna – där många flyktingar har sökt skydd – för att se till att det är fortsatt möjligt för värdsamhällena att dela med sig av sina resurser, så som sociala tjänster och utbildning, säger Maria Calivis, UNICEFs regionchef för Mellanöstern och Nordafrika.

Under 2015 planerar UNICEF att: De planerade insatserna beräknas kosta nära sju miljarder kronor.

– Insatserna representerar ett minimum av vad de här barnen behöver. Vi vädjar nu till alla som stödjer oss runt om i världen, att hjälpa oss se till att insatserna blir verklighet, säger Maria Calivis.

Läget är mycket svårt men du kan hjälpa till. Ge en gåva till vårt katastrofarbete för barnen som drabbats av konflikten i Syrien . Eller köp ett vinterpaket  i vår gåvoshop. Paketet innehåller vinterkläder, en filt och påsar med näringspulver, och skickas till de barn som behöver det mest.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Pakistan-oversvamning-mammaochbarn-2022
Klimatförändringar

Den 6 oktober publicerar UNICEF en ny rapport som visar hur klimatförändringar och extremväder tvingar barn på flykt runt om i världen och vilka förödande konsekvenser detta får.

_0011348 (1).JPG
En kväll för alla barn

Varje år lämnar tusentals ensamma barn Guatemala för att ta sig till USA, i jakt på ett bättre liv. Men vägen är lång och farlig och innebär stora risker. Många av barnen stoppas på vägen och skickas tillbaka igen, ofta med skuldkänslor inför familjen för att de inte lyckats. UNICEF hjälper barnen att bearbeta trauman men även att återintegrera dem i samhället.

valentyn.png
Ukraina

Nu närmar sig fars dag, ett tillfälle att hylla de pappor, far- och morfäder som villkorslöst kämpar för sina barns överlevnad och framtid. Det här är berättelsen om Valentyn från Ukraina som körde 1 200 kilometer på minerade vägar för att rädda sina barnbarn undan kriget.