Det-kalla-vädret-hotar-barns-liv-Foto-©-UNICEF-Sanchez-900x600.jpg

Kalla vädret hotar barns liv

– ge dem en varmare vinter

År av kris har lett till att många familjer i Mellanöstern helt saknar resurser, och det är omöjligt att ha råd med de varma kläder och filtar som behövs för att överleva vintern. Hårt väder hotar nu att göra livet ännu svårare och kylan kan snabbt bli livshotande för småbarn.

Skribent |

Publicerad |

2018 12 14

Uppdaterad |

2018 12 14

Det kalla vädret hotar barns liv – ge dem en varmare vinter

Många barn på flykt lever nu i läger, utan skydd mot minusgrader, stormar och snö. Foto: © UNICEF/Sanchez

För en miljon barn i Syrien, Jordanien, Libanon, Turkiet, Irak, Palestina och Egypten riskerar vintern att bli en iskall mardröm. Många familjer på flykt lever i läger, utan skydd mot minusgrader, stormar och snö.

Barnens hälsa är ofta redan försvagad av undernäring och brist på vård. Luftvägsinfektioner och nedkylning hotar barns liv. Förra vintern frös några barn på flykt från Syrien till Libanon ihjäl i sin jakt på trygghet. Det får inte hända.

Det finns hopp

UNICEF finns på plats och arbetar hårt för att nå alla barn som behöver skydd mot kylan. Vi levererar varma vinterkläder, filtar, rent vatten, näringsprodukter och annat som behövs för att barnen ska klara vintern. Målet är att 1,3 miljoner barn i området ska få hjälp. Men pengarna räcker inte.

UN0158230-900x600.jpg
Du kan ge fler barn en tryggare och varmare vinter.Foto: © UNICEF/Sparks

Du kan ge fler barn en tryggare och varmare vinter. Foto: © UNICEF/Sparks

För att nå alla barn behöver vi din hjälp

Den här vintern kan du vara med och ge barnen den värme och trygghet de har rätt till. I gåvoshopen hittar du ett vinterpaket med varma filtar och kläder, och bebisvinterkläder för de allra minsta:

Köp julklappar som räddar barns liv, så ser vi till att de kommer fram. Du får fina gåvobevis att lägga under granen.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Pakistan-oversvamning-mammaochbarn-2022
Klimatförändringar

Den 6 oktober publicerar UNICEF en ny rapport som visar hur klimatförändringar och extremväder tvingar barn på flykt runt om i världen och vilka förödande konsekvenser detta får.

_0011348 (1).JPG
En kväll för alla barn

Varje år lämnar tusentals ensamma barn Guatemala för att ta sig till USA, i jakt på ett bättre liv. Men vägen är lång och farlig och innebär stora risker. Många av barnen stoppas på vägen och skickas tillbaka igen, ofta med skuldkänslor inför familjen för att de inte lyckats. UNICEF hjälper barnen att bearbeta trauman men även att återintegrera dem i samhället.

valentyn.png
Ukraina

Nu närmar sig fars dag, ett tillfälle att hylla de pappor, far- och morfäder som villkorslöst kämpar för sina barns överlevnad och framtid. Det här är berättelsen om Valentyn från Ukraina som körde 1 200 kilometer på minerade vägar för att rädda sina barnbarn undan kriget.