Gå till innehållet

Pampers skyddar nyfödda från stelkramp

Pampers

Pampers stödjer sedan 2006 UNICEFs program för att utrota stelkramp bland mammor och spädbarn. Tack vare kampanjen ”En förpackning = ett vaccin” har miljontals mammor och spädbarn fått vaccin som skyddar mot stelkramp.

Bebis får kompletterande vaccin

En sju veckor gammal flicka blir vaccinerad mot stelkramp och fyra andra vanliga barnsjukdomar.

I många låginkomstländer är stelkramp en vanlig orsak till att nyblivna mammor och spädbarn dör, trots att sjukdomen är lätt att förebygga. Tre doser stelkrampsvaccin under en graviditet kan skydda både mamma och barn mot stelkramp vid födseln och under barnets två första månader i livet. 

Sedan 2006 har Pampers drivit den globala kampanjen “En förpackning = ett vaccin”. För varje paket blöjor eller våtservetter som säljs under kampanjen ger Pampers pengar till en summa motsvarande en dos vaccin, för att stödja UNICEFs program för att utrota stelkramp bland mammor och spädbarn. 

Pampers stöd har hittills gett över 300 miljoner doser stelkrampsvaccin som i sin tur skyddar 100 miljoner kvinnor och spädbarn världen över. Stödet från Pampers gör det möjligt för UNICEF att snabbt få ut vaccinet till länder och områden där det är svårt och kostsamt att nå fram med medicinska leveranser.

Vill du veta mer?

På vår blogg kan du läsa mer om samarbetet mellan UNICEF och Pampers, och om arbetet för att stoppa stelkramp. Alla inlägg hittar du här.