Gå till innehållet
Din gåva
dubblas!

Akelius Foundation matchar just nu alla gåvor som skänks till UNICEF.
Din gåva räddar därför dubbelt så många barn!

Steg för steg till ett lyckat Operation Dagsverke

Med Operation Dagsverke lär sig elever om barns rättig­heter och får skapa en unik insamlings­kampanj för att hjälpa barn i andra länder till ett bättre liv. Så här fungerar det, steg för steg:

 • Anmäl er. När ni anmält er skola får ni en länk till en insamlingssida. På insamlingssidan kommer ni att kunna lägga upp mer information om er kampanj. Där finns också information om hur besökarna kan sätta in pengar samt tillgång till afficher och flyers att skriva ut.
   
 • Kom på konferensen. En dag fylld av engagemang och värme. Vi bjuder in inspirerande talare och får ett exklusivt besök av två elever från årets projektland som berättar om sin vardag. Vi har även workshops för både elever och lärare. Läs mer om konferensen här.
   
 • Vi har tagit fram skolmaterial med förslag på lektioner som ska vara lätta att arbeta med och som har en tydlig koppling till läroplan, förmågor och som är ämnesövergripande.
   
 • Vad vill ni göra? Det finns många sätt att samla in pengar på. Gör en film, sjung på torget eller ha en loppis. Det är bara fantasin som sätter gränser. Samla ihop er och fundera på vad ni helst vill göra.
   
 • Boka ett skolbesök. Under Operation Dagsverke kan du bjuda in en barnrättsinformatör till ett besök på din skola. Eleverna får information om årets kampanj, gör roliga och lärorika övningar samt diskuterar barns rättigheter. Vi öppnar upp för bokningar under höstterminen.
   
 • Lägg upp allt det ni gör och planerar att göra på er insamlingssida. Det kan ni sedan enkelt sprida i sociala kanaler. Bra dagar att ha sin insamling på är FN-dagen den 24 oktober eller barnkonventionens dag den 20 november. Ha er insamling senast den 13 december, så att vi kan redovisa resultatet innan skolavslutningen.
   
 • Kör så det ryker. Nu är det bara att se till att det kommer in så mycket pengar som möjligt. TIllsammans är vi med förbättrar livet för elever runtom i världen.
   
 • Vad gjorde eleverna? Eleverna kan rapportera in vad de gjort till genom att fylla i formuläret och ange ansvarig på skolans mejladress alternativt kan ni skriva ut kvittot som finns som pdf på er skolas insamlingssida.
   
 • Skicka in skolans sammanställning. En ansvarig myndig person ska när insamlingen är avslutad fylla i ett enkelt formulär (senast 30 december), så att vi ser att insamlingen har hanterats på rätt sätt. Fyll i formuläret här.
   
 • Presentera årets resultat. Innan jullovet kommer vi att presentera resultatet av årets insamling och vi lovar er att ni kommer vara otroligt stolta när ni får ert diplom (som finns på er insamlingssida när ni klickat för att ni avslutat insamlingen). 
   
 • Skriv ut ert diplom. När ni är klara med er insamling, så går ni in på er insamlingssidas Ändra-knapp för att avsluta den. Då kan ni hämta och skriva ut ert diplom med skolans resultat under er materialsida.

Stort lycka till!