Hjälp barnen i Jemen

Jemen är en av världens största humanitära kriser, och situationen för barnen är extremt utmanande. UNICEF finns på plats och kämpar för att rädda barns liv. Din gåva behövs nu.

Hälsoklink - Jemen 2023 - cropped mobil

Ge som:

Dina 400 kronor räcker till 109 påsar nöt­kräm som kan rädda under­­närda barns liv. Genom att bidra till UNICEFs arbete är du med och förändrar barns liv.

Efter mer än nio år av krig är Jemen en av världens största humanitära kriser, och situationen för barnen är extremt utmanande. Ungefär 11,1 miljoner barn är i behov av humanitärt stöd och skydd - det motsvarar nära fyra av fem barn i Jemen.

Här är några exempel på UNICEFs insatser i Jemen under 2023:

  • Drygt 1,1 miljoner barn, i åldern 6 månader till 10 år, har vaccinerats mot mässling.

  • Närmare 4,7 miljoner barn under fem år har screenats för undernäring och av dessa fick 436 798 barn behandling för svår akut undernäring.

  • Drygt 2 miljoner människor, varav över 1,1 miljoner barn, har fått tillgång till rent dricksvatten.

  • 1,2 miljoner barn har fått tillgång till läromedel, för att kunna fortsätta sin utbildning.

Du kan se till att vi kan fortsätta kämpa för barnen i Jemen - ge en gåva idag.

Relaterade artiklar

jemen-fem-saker.jpg
Covax

Goda nyheter! Förra veckan levererades 360000 doser vaccin mot covid-19 för att bekämpa coronapandemin i Jemen. En viktig milstolpe för det krisdrabbade landet. Vaccinet kommer att skydda utsatta grupper som hälsoarbetare, så de kan fortsätta sitt livsviktiga arbete för barn och familjer.

uni312546.jpg
Jemen

Efter nästan sex år av konflikt är Jemen världens största humanitära kris, och en av de värsta platserna att leva på för ett barn. UNICEF finns där och arbetar för att rädda barns liv, hjälpa dem komma över krigets trauman och ge dem en möjlighet att få leka och lära sig igen.

uni366577.jpg
Jemen

Nya analyser visar att delar av Jemen nu är på gränsen till en svältkatastrof, med nivåer av matbrist som inte setts på två år. Redan första halvåret 2021 riskerar antalet drabbade att nästan tredubblas. Svält kan fortfarande undvikas, men för varje dag som går minskar möjligheterna och fler barn riskerar att dö. Tiden att agera är nu, och du kan hjälpa barnen.