Gå till innehållet

Ge en extra spruta till världen

UNICEF har fått det stora upp­draget att förse världen med vaccin mot covid-19. Men vi behöver din hjälp för att nå alla. För bara 60 kronor kan du se till att två personer får vaccin.

Nu har många i Sverige fått sin andra spruta. Men i till exempel södra Asien, bland annat Indien, är läget mycket svårt. 

Under maj månad hade Indien tre dödsfall i minuten och sjukvården är fortfarande extremt överbelastad. Och i Afrika söder om Sahara riskerar nio miljoner barn att aldrig komma tillbaka till skolan på grund av pandemins förödande konsekvenser. 

  • UNICEF ansvarar för upphand­ling av vaccin, transport och för­varing från produ­centen och hela vägen fram till sticket i armen. Vi utbildar vård­­personal, levererar sprutor, skydds­­utrust­ning och syrgas­­system med mera.

Nu är det dags för den extra sprutan, den till världen. 

Din gåva räddar liv. Pandemin är inte över förrän den är över – överallt. 

Ge enkelt din gåva via formuläret nedan eller via Swish 90 00 399.

Ge som företag via faktura.


Som världens största inköpare av vaccin har UNICEF årtionden av erfaren­­­het när det gäller att leve­rera vaccin världen över. Det är därför vi nu leder arbetet inom det globala sam­arbetet Covax, för att se till att 92 låg- och medel­­­inkomst­­­länder får vaccin mot covid-19.

kr

Kostnadsexempel: 400 kronor räcker till att leverera 2 doser vaccin till 12 personer. I kostnaden ingår upp­handling, transport, för­varing, utbild­ning till vård­personal, sprutor, skydds­utrust­ning, intyg och avfalls­hantering.

VI SAMARBETAR MED