Gåvoshop

Nödpaket 271 kr

st fördelat på gåvobevis.  
Nödpaket

Miljontals barn världen över har drabbats hårt av coronapandemin. I många länder är vården fortfarande överbelastad och många barn går miste om skydd mot andra sjukdomar. Nödpaketet innehåller livsviktigt vaccin mot de farliga sjukdomarna polio och mässling och en filt som skyddar mot vinterns kyla. Vatten­renings­tabletter förhindrar vatten­burna sjuk­domar, och vätske­ersättning räddar barn från uttorkning.

Genom att köpa UNICEFs Nödpaket kan du hjälpa barn världen över som har drabbats hårt av coronapandemin. Du ser till att fler barn som är i nöd får livräddande skydd och värme.

Nödpaketet innehåller:
- 48 doser poliovaccin
- 28 doser mässlingsvaccin
- 100 vattenreningstabletter
- 50 påsar vätskeersättning
- 1 värmande filt

Livsviktigt skydd mot farliga sjukdomar

Donatel, ett år, ler efter att ha fått sitt grund­läggande vaccin levererat av UNICEF i Uganda. Pappa Herbert tvekade inte att ta sin dotter till hälso­centret för att hon skulle få sin rutin­mässiga vaccination, trots att stora delar av landet är ned­stängda på grund av covid-19. ”Jag är ansvarig för min dotters hälsa. Jag vet att vaccin stärker hennes immun­försvar och skyddar henne mot andra farliga sjukdomar”, säger Herbert.

Vi kämpar varje dag, världen över, för att ge alla barn grundläggande skydd mot livshotande sjukdomar.

Julklappar som räddar barns liv

Dina pengar är värda mer än du tror. De kan förändra liv. Du får fina gåvokort att ge bort eller skicka direkt till någon du bryr dig om.

Har du andra frågor eller behöver hjälp?

​Mejla unicef@unicef.se eller ring givarservice på 08-420 02 500.