Gåvoshop

Skolpaket för en flicka 131 kr

st fördelat på gåvobevis.  
Skolpaket för en flicka

Något så litet som en tvättbar binda kan förändra livet för en flicka. I många länder går inte flickor till skolan när de har mens. Ofta på grund av skam eller för att det saknas möjlighet att sköta sin hygien i skolan. I värsta fall hoppar de av sin utbildning helt. Tillgången till hygieniska mensskydd är begränsad i många fattiga länder. I Indien saknar till exempel mer än hälften av flickskolorna fungerande toaletter.

Att se till att fler flickor går i skolan och får utbildning är vägen till en mer jämlik framtid, och för flickorna är det en väg ut ur fattig­dom och utsatt­het. Därför kämpar UNICEF över hela världen för att alla flickor ska ha möjlighet att gå i skolan.

Paketet innehåller:
- 1 ryggsäck
- 5 tvättbara bindor
- 5 blyertspennor
- 5 skrivböcker

Paketen i vår gåvoshop är exempel på produkter som UNICEF levererar just nu för att stödja världens mest utsatta barn. När du köper ett paket i gåvoshopen ger du en gåva till UNICEF och hjälper till att finansiera vårt arbete i över 190 länder.

Tvättbara bindor hjälper flickor att stanna i skolan

Hawa Oimar, 15 år, har flytt från Centralafrikanska republiken och lever nu i flyktinglägret Danamadha i södra Tchad. Här har UNICEF delat ut hygienprodukter som tvättbara bindor för att hjälpa flickor som Hawa att kunna gå i skolan, även när de har mens. Hawa berättar att förut ville hon inte gå till skolan under de dagarna, men tack vare de tvättbara bindorna har hon nu modet och självförtroendet att komma till skolan varje dag.

Present till någon som har allt, eller ingenting

Allt du handlar skickas till de barn som behöver det mest, och du får fina gåvobevis att ge bort i present. Köp en gåva som förändrar barns liv.

Har du andra frågor eller behöver hjälp?

​Mejla unicef@unicef.se eller ring givarservice på 08-420 02 500.