Gå till innehållet

Vi vill göra ett projektarbete eller UF-arbete om/till förmån för UNICEF

Vi är glada för alla som vill göra sitt projektarbete eller starta ett UF-företag om UNICEF till förmån för världens utsatta barn. Att genomföra ett projektarbete till förmån för UNICEF handlar om att låta dina idéer omvandlas till aktiviteter som ett led i kampen för barns rättigheter.

Ett bra sätt att kommunicera och genomföra ditt projekt är att starta en egen insamling. Via insamlingen kan du antingen föra över de pengar du får in från din aktivitet eller låta vänner, familj och andra själva sätta över pengar på webben.

Om ni vill skriva om UNICEF, om barns rättigheter eller om ett särskilt av våra arbetsområden kan ni utgå från våra faktablad. De innehåller information om allt från hiv och vaccinationer till barnarbete och trafficking. Ett annat tips är att ladda ner våra rapporter som finns i pdf-format. Om ni är intresserade av information om ett specifikt land kan ni besöka vår internationella hemsida, där det finns information för i stort sett alla länder. Där hittar ni också mycket information om UNICEFs arbete inom en mängd olika områden.

Marknadsför gärna att ditt projekt görs till förmån för UNICEF, det är vi bara glada över. Däremot får du tyvärr inte använda vår logga. Vi lånar endast ut loggan till ett fåtal företag som vi gör stora och långsiktiga samarbeten med och detta regleras via huvudkontoret i Genéve.

Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot praoelever, eller göra samarbeten med UF-företag, exempelvis bekosta framställningen av en viss produkt, betala resekostnader eller andra utgifter. Du får gärna skriva att eventuell vinst går till UNICEF om det är till hjälp för företaget, men du kan däremot inte skriva att företaget görs i samarbete med UNICEF.

OBS, tänk på att all försäljning av produkter och tjänster kan leda till skattekonsekvenser. Läs mer på Skatteverkets hemsida, särskilt avsnitten om hobbyverksamhet och torghandel.

Om ni vill beställa tryckt material eller har frågor kontakta oss på unicef@unicef.se