UNICEFÄmne
Madagaskar

Madagaskar

Madagaskar är ett av de 190 länder där UNICEF finns på plats och arbetar, tillsammans med och på uppdrag av landets regering, för att skydda barns rättigheter enligt barnkonventionen.

0891vahavola-liggande.jpg

Madagaskar är ett land som ofta kopplas ihop med fantastiska naturupplevelser. Men vad som sällan nämns är att majoriteten av befolkningen lever i extrem fattigdom. Konstnären Lars Lerin och hans man Manoel ”Junior” Marques besökte nyligen landet tillsammans med UNICEF. Där träffade de sjubarnsmamman Vola Lambae som kämpar varje dag för att hennes barn ska överleva.

IMG_4624-575x431.jpg
Madagaskar

Nyligen släppte UNICEF rapporten "Narrowing the Gaps: The power of investing in the poorest children" som tar upp vikten av att fokusera på de mest utsatta barnen. Tidigare i vår reste UNICEF Sveriges Eva Dalekant till Madagaskar och fick se vilka positiva effekter investeringar i utsatta områden kan leda till.

Unicef Logo Swedish
Madagaskar

Kibesaki UNICEF driver ett projekt där äldre skolflickor får i uppgift att stötta de yngre som annars riskerar att hoppa av skolan. "Flicka-till-flicka" ger barn ett nätverk av kompisar under skoltiden.