NyagoaOchPappa-575x384.jpg

UNICEF återförenar familjer

i Sydsudan

Sedan konflikten i Sydsudan startade 2013 har 35 000 barn separerats från sina familjer. UNICEF kämpar varje dag för att återförena barn och föräldrar. Och det ger resultat.

Skribent |

Publicerad |

2016 04 08

Uppdaterad |

2016 04 08

UNICEF återförenar familjer i Sydsudan

En av UNICEFs viktigaste uppgifter i en katastrof är att se till att ensamma barn hittas, registreras, skyddas och tas om hand i väntan på att bli återförenade med sina familjer.

Vid årsskiftet hade 3 600 barn återförenats med sina familjer i Sydsudan. Ett av barnen som fått träffa sina föräldrar igen är Nyagoa. Hon återförenades med sin pappa Wan Kher Gui efter att ha bott två år i ett skyddsläger för civila.

NyagoaOchPappa-575x384.jpg
Nyagoa ler stort i pappas famn.Foto: © UNICEF/Rich

Nyagoa ler stort i pappas famn. Foto: © UNICEF/Rich

– Det här är den lyckligaste dagen i mitt liv, säger Wan Kher Gui och kramar om sin dotter.

Nyayjaw, som levt i ett skyddsläger under flera års tid, fick i höstas äntligen träffa sin mamma Nyaruon igen. Sedan de sågs sist har familjen vuxit och Nyayjaw har fått en lillasyster. En syster som får ett varmt välkomnande.

NyayjawOchSyster-575x384.jpg
Nyayjaw ger sin lillasyster en puss. Det är första gången de träffas.Foto: © UNICEF/Rich

Nyayjaw ger sin lillasyster en puss. Det är första gången de träffas. Foto: © UNICEF/Rich

– Jag kommer aldrig att skiljas från mina barn igen, säger mamma Nyaruon efter familjens lyckliga återseende.

Och så här lycklig blev Chuol Domach Khot när han fick reda på att han skulle få återse sina föräldrar igen, efter att ha levt utan dem i flera år.

ChuolDomachKhot-575x384.jpg
Foto: © UNICEF/Rich

Foto: © UNICEF/Rich

UNICEF fortsätter kämpa för att alla ensamma barn ska få återförenas med sina familjer.

Det här tycker vi är riktigt goda nyheter! Vill du också vara med och kämpa för fler framsteg för barn världen över? Bli Världsförälder nu.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Mamma och dotter - flyktingar Sudan 2023
Sudan

Det brutala kriget i Sudan har resulterat i världens största barnflyktingkris. Över 4 miljoner barn är på flykt från våldet. Miljontals barn är uttorkade och lider av allvarlig undernäring. Och då har den årliga svältperioden inte ens börjat.

Pakistan-oversvamning-mammaochbarn-2022
Klimatförändringar

Den 6 oktober publicerar UNICEF en ny rapport som visar hur klimatförändringar och extremväder tvingar barn på flykt runt om i världen och vilka förödande konsekvenser detta får.

_0011348 (1).JPG
Guatemala

Varje år lämnar tusentals ensamma barn Guatemala för att ta sig till USA, i jakt på ett bättre liv. Men vägen är lång och farlig och innebär stora risker. Många av barnen stoppas på vägen och skickas tillbaka igen, ofta med skuldkänslor inför familjen för att de inte lyckats. UNICEF hjälper barnen att bearbeta trauman men även att återintegrera dem i samhället.