Masumi-4-575x431.jpg

Trots att en överenskommelse om eld upphör skrevs under i slutet av januari, har våldet återigen trappats upp i Sydsudan. Enligt nya rapporter har nu så många som 900 000 människor tvingats fly från sina hem sedan konflikten började. Hälften av dem är barn. UNICEFs Masumi Yamashina, specialist inom skydd av barn, vittnar här om sina upplevelser under en vecka i staden Malakal.

Skribent |

Publicerad |

2014 03 05

Uppdaterad |

2014 03 05

”Det här är den värsta humanitära katastrof jag har upplevt”

Masumi Yamashina tillsammans med barn vid en av flyktingförläggninarna i Juba, Sydsudan.

Foto: © UNICEF/Doune Porter

När jag började arbeta för UNICEF hade jag aldrig kunnat tro att jag en dag skulle vara med och begrava döda barn. Men efter att våldet skakat Malakal förra veckan var det precis vad jag fick göra. <p>Jag kom till Malakal från Juba med en känsla av optimi

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Mamma och dotter - flyktingar Sudan 2023
Sudan

Det brutala kriget i Sudan har resulterat i världens största barnflyktingkris. Över 4 miljoner barn är på flykt från våldet. Miljontals barn är uttorkade och lider av allvarlig undernäring. Och då har den årliga svältperioden inte ens börjat.

Pakistan-oversvamning-mammaochbarn-2022
Klimatförändringar

Den 6 oktober publicerar UNICEF en ny rapport som visar hur klimatförändringar och extremväder tvingar barn på flykt runt om i världen och vilka förödande konsekvenser detta får.

_0011348 (1).JPG
Guatemala

Varje år lämnar tusentals ensamma barn Guatemala för att ta sig till USA, i jakt på ett bättre liv. Men vägen är lång och farlig och innebär stora risker. Många av barnen stoppas på vägen och skickas tillbaka igen, ofta med skuldkänslor inför familjen för att de inte lyckats. UNICEF hjälper barnen att bearbeta trauman men även att återintegrera dem i samhället.