2_Children-in-Minkaman-575x383.jpg

De fortsatta striderna i Sydsudan har lett till att 803 200 människor nu är på flykt inom landet. Mer än hälften är barn. Idag gästbloggar UNICEFs kommunikationsspecialist Christopher Tidey om situationen för 10 000 flyktingar som sökt skydd på öar i Nilen.

Skribent |

Publicerad |

2014 04 11

Uppdaterad |

2014 04 11

10 000 flyktingar i Sydsudan söker skydd på öar i Nilen

Två barn i Minkaman drar ut sin kanot i floden. Foto: © UNICEF/Tidey

<i>Minkaman är en fiskeby vid Nilens strand. Fram till alldeles nyligen bodde mindre än 5 000 människor här. Men under de senaste 90 dagarna har befolkningen ökat till 100 000, och siffrorna stiger när allt fler barn och familjer flyr från striderna nedst

3_Minkaman-Sunset-575x383.jpg
Foto: © UNICEF/Tidey

Foto: © UNICEF/Tidey

<i>Matorau är en av minst tio öar som nu befolkas av 10 000 flyktingar, varav hälften är barn. Öarnas läge gör det till en stor utmaning för hjälporganisationer att nå fram. Kanalerna mellan öarna är svåra att navigera, och det är en enorm uppgift att bed

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Mamma och dotter - flyktingar Sudan 2023
Sudan

Det brutala kriget i Sudan har resulterat i världens största barnflyktingkris. Över 4 miljoner barn är på flykt från våldet. Miljontals barn är uttorkade och lider av allvarlig undernäring. Och då har den årliga svältperioden inte ens börjat.

Pakistan-oversvamning-mammaochbarn-2022
Klimatförändringar

Den 6 oktober publicerar UNICEF en ny rapport som visar hur klimatförändringar och extremväder tvingar barn på flykt runt om i världen och vilka förödande konsekvenser detta får.

_0011348 (1).JPG
Guatemala

Varje år lämnar tusentals ensamma barn Guatemala för att ta sig till USA, i jakt på ett bättre liv. Men vägen är lång och farlig och innebär stora risker. Många av barnen stoppas på vägen och skickas tillbaka igen, ofta med skuldkänslor inför familjen för att de inte lyckats. UNICEF hjälper barnen att bearbeta trauman men även att återintegrera dem i samhället.