Gå till innehållet

Gina Tricot hjälper barn i slumområden

Gina Tricot

Samarbetet mellan Gina Tricot och UNICEF inleddes 2011 och har framförallt fokuserat på projekt i Bangladesh, där företaget har en del av sin produktion. Gina Tricot stödjer även UNICEF vid kampanjer och i katastrofer genom insamling i butik.

Stödet från Gina Tricot går bland annat till UNICEFs arbete för barns utbildning i slumområden i Bangladesh. Skolan skyddar utsatta barn från att utnyttjas eller tvingas arbeta.

I slumområden i Dhaka, huvudstaden i Bangladesh, lever miljontals människor i fattigdom. Många familjer saknar tillgång till grundläggande rättigheter så som tak över huvudet, näring, vård, utbildning, vatten och sanitet, samt skydd. De svåra förhållandena innebär att många barn tvingas arbeta för att hjälpa till med familjens försörjning.

Utbildning är viktigt för att skydda de här barnen från skadligt arbete och sexuell exploatering. Gina Tricot har därför tidigare investerat över 20 miljoner kronor i UNICEFs arbete för utbildning i Bangladesh, något som har förändrat livet för fler än 20 000 barn.

Gina Tricot fortsätter att stödja UNICEFs projekt för att ge barnen i Bangladesh bättre möjligheter och investerar därför över 16 miljoner kronor till projekt i slumområden i Dhaka och Gazipur. Projektets mål är att bygga upp bättre skyddsnät för de mest utsatta. 150 000 personer nås av insatserna i två olika slumområden och får därmed möjlighet till bättre hälsa och tillgång till vatten och sanitet, samt näring och utbildning.

Vill du veta mer?

På vår blogg kan du läsa mer om samarbetet mellan Gina Tricot och UNICEF, alla inlägg hittar du här.