Blogg-575x301.jpg

Stoppa våldet i

Syrien nu!

Den våldsamma konflikten i Syrien går snart in på sitt sjätte år. Fem år av våld och lidande har drabbat miljontals barn och vuxna. Det måste få ett slut nu. Idag kräver UNICEF, tillsammans med mer än 120 andra humanitära organisationer, ett slut på våldet i Syrien.

Skribent |

Publicerad |

2016 01 21

Uppdaterad |

2016 01 21

Stoppa våldet i Syrien nu!

Idag vädjar vi till dig. Till medmänniskor över hela världen: höj rösten för att stoppa våldet i Syrien . Tillsammans måste vi uppmana regeringar och alla stridande parter att enas om vapenvila och fred. Det syriska folket behöver vår hjälp.

Mer än någonsin tidigare behöver världen en gemensam röst som kräver ett slut på denna katastrof, som når långt utanför Syriens gränser: Tills det finns en politisk lösning på krisen kräver vi följande: Allt detta går att genomföra praktiskt. Det krävs bara viljan att göra det.

För alla de miljoner oskyldiga som redan drabbats svårt. För alla de miljoner vars liv och framtid hotas. För mänsklighetens skull – stoppa lidandet i Syrien nu!

Höj din röst och var med och påverka dem som kan stoppa våldet. Ställ dig bakom kraven genom att dela texten i dina sociala medier. Tack! Vill du bidra med pengar till vårt arbete för barnen i Syrien – ge en gåva här.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Gaza-pojke-2023
Gaza

En månad har gått sedan konflikten mellan Israel och Hamas eskalerade. Med chock och fasa har världen följt utvecklingen, det ökande antalet liv som gått förlorade och den humanitära situationen i Gaza som blir alltmer desperat. Nu kräver vi, tillsammans med andra FN organisationer, ett omedelbart humanitärt eldupphör.

Barn-Gaza-2023
Gaza

Hundratals barn har dödats i Gaza och Israel. Hundratusentals är drabbade av våldet. Situationen i Gaza är katastrofal, med oavbrutna bombningar och massiv fördrivning av barn och familjer. Det finns inga säkra platser, säger UNICEFs verkställande direktör Catherine Russell.

Gaza-Israel-flicka-2023
Gaza

Hundratusentals barn och deras familjer har börjat fly norra Gaza inför hoten om storskaliga attacker. Detta följer på dagar av bombningar i Gaza efter de brutala attackerna mot Israel den 7 oktober.