Gå till innehållet

Rädda liv i kampen mot covid-19

UNICEF har fått det stora upp­draget att förse världen med vaccin mot covid-19. Men vi behöver din hjälp för att nå alla – oavsett var i världen de bor. I till exempel södra Asien är läget akut.

Som världens största inköpare av vaccin har UNICEF årtionden av erfaren­­­het när det gäller att leve­rera vaccin världen över. Det är därför vi nu leder arbetet inom det globala sam­arbetet Covax, för att se till att 92 låg- och medel­­­inkomst­­­länder får vaccin mot covid-19.

I södra Asien, bland annat Indien, är läget just nu akut med en skenande spridning och många döds­­fall. Under pandemins första våg dog omkring 228 000 barn och 11 000 mammor i södra Asien, på grund av de stora stör­ning­arna som pandemin orsakat i vården. Vågen vi ser nu är fyra gånger större.

  • Vi ansvarar för upphand­ling av vaccin, transport och för­varing från produ­centen och hela vägen fram till sticket i armen. Vi utbildar vård­­personal, levererar sprutor och skydds­­utrust­ning med mera.
  • Vi bidrar också med bland annat syrgas­­system till sjuk­­vården och insatser för att minska sprid­ningen av viruset.

Utebliven vård, inställda vaccin- och närings­­­program och ökande fattig­­dom i pandemins spår hotar miljon­­­tals barns liv, och vi måste göra allt vi kan för att undvika en bestående barn­­rätts­­kris.

Pandemin är inte över förrän den är över överallt. Din gåva räddar liv.

kr

Kostnadsexempel: 400 kronor räcker till att leverera 2 doser vaccin till 12 personer. I kostnaden ingår upp­handling, transport, för­varing, utbild­ning till vård­personal, sprutor, skydds­utrust­ning, intyg och avfalls­hantering.

Betala med

  • När du går vidare kommer du till en säker betalsida för kreditkort.

  • När du går vidare kommer du till din internetbank, via en säker anslutning.

Information om hur vi behandlar dina personuppgifter hittar du i vår integritetspolicy.