Gåvoshop

Tvättbara bindor 55 kr för 5 st

paket à 5 st fördelat på gåvobevis.  
Tvättbara bindor

Miljontals flickor och kvinnor världen över har inte möjlighet att hantera sin mens på ett värdigt sätt, på grund av ojämlikhet mellan könen, diskriminerande sociala och kulturella normer, fattigdom och brist på kunskap och resurser.

Tvättbara bindor gör så att fler flickor och kvinnor i katastrofer och fattiga områden kan fortsätta leva sina liv som vanligt, även när de har mens.

Paketet innehåller fem tvättbara bindor som går att återanvända under minst ett års tid.

Begränsad tillgång till mensskydd i många delar av världen

UNICEF delar ut tvättbara bindor i länder världen över, så att fler flickor och kvinnor kan fortsätta leva sina liv som vanligt, även när de har mens. Men behovet är stort och tillgången till mensskydd är begränsad i många fattiga delar av världen. Därför stöttar vi också initiativ där flickor får utbildning i hur de kan sy egna tvättbara bindor.

Rose Akol, till vänster, är lärare på Morulem Girls Primary Schools i Uganda. Hon visar flickorna på skolan hur de syr sina egna tvättbara bindor.

Julklappar och julgåvor som gör skillnad

Allt du handlar skickas till de barn som behöver det mest, och du får fina gåvobevis att ge bort i present. Köp julklappar som ger alla barn en god fortsättning.

Har du andra frågor eller behöver hjälp?

​Mejla unicef@unicef.se eller ring givarservice på 08-420 02 500.