Gåvoshop

Världens bästa lärare-paket 220 kr

st fördelat på gåvobevis.  
Världens bästa lärare-paket

Lärare är hjältar. Det är de som påverkar och engagerar elever och är med och förändrar världen. Ge ett Världens bästa lärare-paket till en lärare som just du vill uppmärksamma.

Idag beräknas 74 procent av världens barn har fått sin skolgång avbruten, till följd av coronapandemin. En mycket oroande och olycklig siffra. Att ge barn grundutbildning är en av de viktigaste insatserna för att ett land ska utvecklas. Därför kämpar UNICEF över hela världen för att alla barn ska få gå i skolan.

Världens bästa lärare-paketet innehåller 50 skrivböcker och 50 blyertspennor, och ger fler barn över hela världen en chans att få en utbildning.

Skolan viktig för barn i katastrofer

Läraren Hiba Ahmed skriver på svarta tavlan under en lektion i en tältskola i flyktinglägret Al-Takya Al-Kaznazaniya, nära Bagdad, Irak.

Vid en katastrof är det viktigt att så snart som möjligt få igång skolundervisningen. Dels för att barnen inte ska stanna i sin utveckling, men främst för att det är en bra plats för barn att återhämta sig från svåra upplevelser. I skolan får barnen andrum och vardagliga rutiner som lugnar och skapar en känsla av normalitet. Då är det livsviktigt att lärare som Hiba finns där. Lärare är hjältar!

Julklappar som räddar barns liv

Det är dags att handla – till barnen. Du får fina gåvobevis att ge bort, eller skicka direkt till någon du kanske har svårt att träffa i jul.

Har du andra frågor eller behöver hjälp?

​Mejla unicef@unicef.se eller ring givarservice på 08-420 02 500.