Gå till innehållet

Skriv historia med UNICEF i kampen mot covid-19

Som världens största upphandlare och distri­butör av vaccin har UNICEF fått upp­draget att förse världen med vaccin mot covid-19. Men vi behöver er hjälp för att nå alla – oavsett var i världen de bor.

Ert stöd behövs nu

Att få vaccinen från producen­terna och hela vägen fram till en avlägsen vård­­central är ett enormt uppdrag, och det saknas pengar. Ni kan vara med och skriva historia – tillsammans kan vi få ett slut på pandemin.

Varför UNICEF?

UNICEF har årtionden av erfarenhet när det gäller att leverera vaccin världen över. Den globala samordnings­mekanismen för produktion och rättvis fördelning av vacciner, tester och mediciner mot covid-19 (ACT-A) har därför utsett UNICEF att vara den ledande globala distribu­tören. Det är den snabbaste och största insatsen för distribution av vaccin som någonsin gjorts, och målet är att inget land ska hamna utanför.

Vaccindelen av ACT-A heter Covax. UNICEF har inom Covax fått ansvaret att upphandla, transportera, förvara och distribuera vaccinen och övrigt material i låg- och medel­inkomst­länder. Men även att utbilda vård­personal och ge stöd till informations­kampanjer till allmänheten.

Utebliven vård, inställda vaccin- och närings­­program och ökande fattig­dom i pandemins spår hotar miljon­tals barns liv, och vi måste göra allt vi kan för att undvika en bestående barn­rätts­kris. 

För mer information, kontakta gärna:

Helene Brinkenfeldt
Chef företagssamarbeten och filantropi
072-207 07 17
helene.brinkenfeldt@unicef.se

 

kr

Kostnadsexempel: 10 000 kronor räcker för att se till att 312 personer vaccineras med två doser. Priset inkluderar upphandling, transport, förvaring, utbildning av vårdpersonal, sprutor, skyddsutrustning, intyg och avfallshantering.

Företagsuppgifter

Fakturauppgifter

Dessa uppgifter visas på kvittot eller fakturan.

Eventuella uppgifter som behövs på fakturan för er fakturahantering.

Kontaktperson

Betala med

  • När du går vidare kommer du till en säker betalsida för kreditkort.

  • När du går vidare kommer du till din internetbank, via en säker anslutning.

  • Fakturan skickas till angiven adress.

Information om hur vi behandlar dina personuppgifter hittar du i vår integritetspolicy.