Default hero image

Skribent |

Publicerad |

2011 03 29

Uppdaterad |

2011 03 29

H&M säljer specialdesignad t-shirt för barn till förmån för UNICEF och varenda unge

Inför vår aprilkampanj - För varenda unge har H&M tagit fram en specialdesignad t-shirt för barn i 100 procent ekologisk bomull. T-shirten kommer att säljas i alla H&M:s butiker i Sverige från och med torsdagen den 31 mars och tjugo procent av försäljningspriset går till UNICEF.T-shirten passar både tjejer och killar.Under april kommer H&M:s butiker i Sverige även att sälja UNICEF-nålen för 20 kr och erbjuda sina kunder att runda upp växeln som oavkortat skänks till UNICEF.- UNICEF:s arbete världen över är väldigt viktigt och det känns bra att H&M kan hjälpa till och ge våra kunder möjligheten att bidra på flera sätt, antingen genom att köpa den specialdesignade t-shirten, runda upp växeln eller att köpa UNICEF-nålen, säger Sofia Jegerborn, marknadschef H&M Sverige.

H&M har ett globalt samarbete med UNICEF

H&M har ett globalt samarbete med UNICEF sedan 2004, och gör även en del aktiviteter lokalt med UNICEF i Sverige. Projekten som H&M och UNICEF tillsammans har fokuserat på är bland annat utbildning för flickor, hiv- och aids-prevention i Kambodja och barns rättigheter i Uzbekistan.H&M har också bidragit till UNICEF:s katastrofhjälp vid flera tillfällen. Under 2010 års julkampanj samarbetade H&M med UNICEF där fokus var att ge barn tillgång till rent vatten och sanitet.I juli 2009 inledde H&M ett nytt femårigt projekt med UNICEF som heter ”All For Children”. Projektet fokuserar på att skydda barns rättigheter i bomullsproducerande områden i delstaten Tamil Nadu i södra Indien. Målsättningen är att barn ska få möjlighet att gå i skola i stället för att arbeta och att förbättra tillgången till hälso- och nutritionsvård. Projektet finansieras genom en donation på 4,5 miljoner USD från H&M.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

ig-fb-unicef_wp_43911 copy.png
Elfenbenskusten

I Elfenbenskusten går 1,5 miljoner barn och unga inte i skolan. Majoriteten är flickor. Ett nytt UNICEF-projekt som finansieras av Svenska Postkodlotteriet kommer nu ge flickor som slutat i skolan en andra chans. I projektet får 1 000 flickor möjlighet att uppfylla sina drömmar genom innovativa yrkesutbildningar som fokuserar på framtidsyrken.

efva-dont-judge-scaled.jpg
Sverige

Det var först när sonen frågade varför det stod not for sale i en silverring som allt föll på plats. Det lika starka som självklara budskapet om att ingen är till salu, inringat av taggtråd, blev symbolen i den smyckeskollektion Efva Attling sedan tog fram till förmån för UNICEF för att stödja arbetet mot våld och exploatering av barn. 

un0619564-scaled-e1649169046998.jpg
Ukraina

UNICEF levererar dagligen akuthjälp till Ukraina och hjälper barn och familjer på flykt från kriget. Svenska företags bidrag till insatserna i Ukraina är rekordstort. Över 1 400 företag har genom gåvor och initiativ samlat in flera hundra miljoner till UNICEFs arbete för barnen.