Gå till innehållet

Hjälp barn i katastrofer

UNICEF finns på plats i katastrof­områden världen över. Er gåva används där den behövs mest just nu.

Vill ni stötta vårt arbete för barnen i Ukraina? Det kan ni göra via detta formulär.

I kriser och katastrofer är barn och unga ofta de mest utsatta. När en katastrof inträffar ställer vi snabbt om för att se till att barnen och deras familjer får akut sjukvård, tak över huvudet, mat, rent dricksvatten, vaccin, skydd mot övergrepp och hjälp att återförenas med anhöriga. När de mest akuta behoven är tillgodosedda, ser vi till att barnen så fort som möjligt kan fortsätta sin skolgång och får hjälp att bearbeta sina traumatiska upplevelser. UNICEFs främsta uppgift är alltid att skydda barnens rättigheter.

UNICEF finns på plats med egen personal i 190 länder och regioner. Det gör att vi snabbt kan ställa om och skala upp hjälpen när en katastrof inträffar. Tack vare vår lokalkännedom, våra resurser, infrastruktur och lokala partner kan vi agera utan fördröjning. Och efter katastrofen stannar vi kvar för att säkerställa att barnen kommer tillbaka till skolan, att de skyddas från våld och exploatering och kan leva och utvecklas till sin fulla potential. Kort sagt, vi finns på plats innan, under och efter en katastrof.

Era pengar används i de katastrofområden där de behövs mest just nu. Gåvan är momsfri.

kr

Kostnadsexempel: 3 000 kronor räcker till 798 påsar nöt­kräm som kan rädda under­­närda barns liv. 5 000 kronor kan rena upp till 536 315 liter vatten.

Företagsuppgifter

Fakturauppgifter

Dessa uppgifter visas på kvittot eller fakturan.

Eventuella uppgifter som behövs på fakturan för er fakturahantering.

Kontaktperson

Betala med

  • När du går vidare kommer du till en säker betalsida.

  • Fakturan skickas till angiven adress.

Information om hur vi behandlar dina personuppgifter hittar du i vår integritetspolicy.