Jemen

Jemen är ett av de 190 länder där UNICEF finns på plats och arbetar, tillsammans med och på uppdrag av landets regering, för att skydda barns rättigheter enligt barnkonventionen.

43-575x323.jpg
Jemen

Efter två års krig har familjer i Jemen tvingats ta till allt mer extrema åtgärder för att ta hand om sina barn, skriver UNICEF i en rapport som släpps idag. Kriget i Jemen, som är det fattigaste landet i Mellanöstern, går nu in på sitt tredje år.

Karin-Aaen-Danmark-575x487.jpg
Barnadödlighet

När det känns som om världen brinner är det viktigt att påminna sig om att utvecklingen sedan länge stadigt går framåt i de allra flesta länder. Samtidigt är behovet av en världsorganisation större än någonsin, skriver UNICEF Sveriges programhandläggare internationell utveckling, Eva Dalekant, på FN-dagen.

Unicef Logo Swedish
Jemen

Just nu pågår det första humanitära världstoppmötet någonsin, World Humanitarian Summit, i Istanbul. Samtidigt är situationen för miljontals barn runt om i världen akut. Bland annat attackeras eller ockuperas fyra skolor eller sjukhus av väpnade styrkor – varje dag, enligt UNICEF.

Jemen-Rafik_beskuren-575x383.jpg
Jemen

Den brutala konflikten i Jemen förstör miljontals barns liv. Rafik, 15, är ett av barnen som drabbats hårt. Minst 10 miljoner barn är i akut behov av hjälp. Jemen är nära en kollaps, men ändå är det en katastrof som nästan ingen pratar om.

943853_1040333402699369_8351258301055180972_n-575x383.jpg
Jemen

Jemen är nära en kollaps. Det humanitära läget förvärras alltmer och den brutala konflikten förstör livet för miljontals barn, visar en ny rapport från UNICEF. Vi finns på plats och kämpar för barnen och deras familjer, men läget är akut.

UNI191726-575x383.jpg
Jemen

Efter sex månader av våld i Jemen har minst 505 barn dödats, 702 skadats och 1,7 miljoner riskerar att drabbas av undernäring. UNICEF finns på plats och ser till att barn får rent vatten, utbildning och behandling mot undernäring. Men läget är akut.

Unicef Logo Swedish
Jemen

Över tusen barn har hittills dödats eller skadats i Jemen som en direkt följd av konflikten som förvärrades den 26 mars i år, enligt en rapport från UNICEF. Omkring 10 miljoner barn är i akut behov av humanitär hjälp.

yaharabild1-575x383.jpg
Jemen

– Jag satt och lekte och plötsligt såg jag ett plan med eld bakom. Sen hörde jag bomberna. Jawaher, 7, och hennes familj tvingades fly från sitt hem i Jemen och göra den farliga resan över havet till Djibouti. Det här är hennes berättelse.

UNI184982-575x368.jpg
Jemen

Den pågående konflikten i Jemen drabbar landets sjukvårdssystem mycket hårt. Miljontals barn hotas nu av sjukdomar som går att förebygga, enligt UNICEF.

660x400_carousel-yemen-youth-575x348.jpg
Jemen

I många delar av Jemen eskalerar nu konflikten och barn dödas, skadas och riskerar svåra sjukdomar. Trots de svåra förhållandena kämpar UNICEF för att se till att barnen och deras familjer bland annat får vatten och vård.

Unicef Logo Swedish
Jemen

Den politiska krisen i Jemen förvärras och det har rapporterats om att flera länder stänger sina ambassader i landet och evakuerar sin personal. UNICEF stannar på plats och fortsätter att dagligen göra livräddande insatser för barn över hela landet.

Unicef Logo Swedish
Jemen

Politiska oroligheter och konflikter i Jemen har slagit hårt mot landets barn. Den humanitära krisen präglas också av en ekonomisk kollaps. Matpriserna har rusat i höjden och det råder brist på rent vatten. Nära en miljon barn beräknas vara akut undernärda och i behov av omedelbar vård. UNICEF finansierar i dagsläget 500 näringskliniker i landet, dit undernärda barn kommer för vård och näring. Men mer hjälp behövs snabbt.