UNICEFÄmne
Börje Salming

Börje Salming

Börje Salming var en varm anhängare av UNICEF. 2015 reste Börje med UNICEF till Moçambique och engagerade sig därefter för att få fler att bli Världsföräldrar.

Unicef Logo Swedish
Sverige

Börje Salmings praktik på UNICEF i Sverige är nu över. Idag gästbloggar Börje själv om sin tid hos oss och vill rikta ett stort tack till alla som peppat och stöttat honom.

Unicef Logo Swedish
Sverige

Som en del av sin praktik hos oss ville Börje Salming passa på att tacka några av våra fantastiska Världsföräldrar. Se klippet när Världsföräldern Astrid fick en glad överraskning en vanlig dag på jobbet.

Unicef Logo Swedish
Sverige

Börje Salmings praktik är i full gång och han får prova på många delar av det viktiga arbete som görs för att få fler att bli Världsföräldrar. Bland annat fick han följa med våra värvare för att hitta nya Världsföräldrar på Stockholms gator.

IMG_3655-575x383.jpg
Moçambique

Tidigare i år reste Börje Salming till Moçambique och träffade föräldralöse Fransisco, 16, och hans syskon. Börje blev mycket tagen av barnens situation och bestämde sig för att att han ville göra mer. Därför kommer han nu att praktisera hos oss för att värva nya Världsföräldrar.

börje2-575x431.jpg

Moçambique är ett av världens fattigaste länder och många barn lever mycket utsatta. Över två miljoner barn är föräldralösa. Inför Humorgalan 2015 reste hockeylegenden Börje Salming till Moçambique där han träffade Fransisco, Isabel, Mateus, Timóteo och Ernesto som förlorade sina föräldrar för tre år sedan och nu lever helt ensamma.