Delta i UNICEFs sommarlovsaktivitet för barn

Förra året deltog många barn och unga i vår sommarlovsaktivitet, där vi vill ha barnens hjälp att skapa våra nya gåvokort, och vi längtar efter att återigen fylla våra postfack med kuvert innehållandes teckningar.

Låt barnet rita en teckning och skicka in den till oss, så har barnet chans att få sin teckning tryckt på ett av gåvokorten i vår gåvoshop. En perfekt och kreativ sommarlovsaktivitet att göra tillsammans med barn i din närhet!

Sommarlovsteckning - Citat Alvin

Årets tema utgår från barnkonventionen, som innehåller bestämmelser om mänskliga rättigheter för barn. Vi fokuserar på artikel 3 om barnets bästa vilket är en av de fyra grundläggande principer som alltid ska beaktas när det handlar om frågor som rör barn. 

artikel 3 barnkonventionen

Tipsa ett barn i din närhet, eller rita tillsammans – det är en perfekt sommarlovsaktivitet! När teckningen är klar, skicka den till oss så har barnets teckning chans att hamna på ett av våra gåvokort. 

Så här gör ni för att vara med och tävla:  

1. Rita en teckning som symboliserar vad barnets bästa betyder för just dig.

Vad behöver barn för att må bra och ha ett bra liv? Vi välkomnar flera teckningar, det finns ingen maxgräns på hur många teckningar ett barn får skicka in. 

2. Posta teckningen till UNICEF Sverige.

Märk kuvertet med "Sommarteckning" och inkludera en mejladress till målsman som vi kan kontakta på baksidan av teckningen. Inkludera gärna även barnets namn och ålder. 

Adressen du postar till är följande:  

UNICEF Sverige 
"Sommarteckning" 
Box 8161 
104 20 Stockholm 

3. Tävlingen pågår till 20 augusti.

Du och ditt barn har alltså hela sommarlovet på er att skicka in en teckning som kan bli ett av UNICEFs nya gåvokort! Vi kontaktar målsman via den angivna e-postadressen i slutet av augusti. 

Tips! Skicka in din teckning i ett stort kuvert, så ni slipper vika den. Vi ser fram emot att se alla barn och ungas teckningar i sommar!  

Har du andra frågor eller behöver hjälp? 

Mejla unicef@unicef.se eller ring givarservice på 08-420 02 500.  

Aktivitetens syfte är att göra barn mer delaktiga i vår verksamhet, informera om Barnkonventionen och göra barns röster hörda. Trevlig sommar!

VILLKOR FÖR AKTIVITETEN:

Vad säger barnkonventionen?
  1. 3.Vid alla beslut som rör barn ska i första hand beaktas vad som bedöms vara barnets bästa.